PULSUL MEDICINEI
Unii vad deodata topaind pe masa niste sobolani, se sperie si o iau la fuga pentru a scapa de atac. Altii vad aceeasi agresiune a sobolanilor, dar isi dau seama ca ceva e in neregula cu mintea celui ce percepe armata de sobolani
PULSUL MEDICINEI
Unii vad deodata topaind pe masa niste sobolani, se sperie si o iau la fuga pentru a scapa de atac. Altii vad aceeasi agresiune a sobolanilor, dar isi dau seama ca ceva e in neregula cu mintea celui ce percepe armata de sobolani, adica cu mintea lui, si asta il face sa se duca la medic. Altii aud voci, desi nimeni nu vorbeste cu ei. Pericolul sporeste cand indivizii, auzind voci, pretind ca li se dau porunci si executa orbeste aceste ordine prezente doar in mintea lor. Medicina numeste toate acestea halucinatii.

Halucinatia este totusi un semn de boala. Explica aceasta stare ingrijoratoare profesorul Radu Mihailescu, directorul medical al Spitalului de Psihiatrie N. Obregia. Noi primim informatii din mediul inconjurator prin analizatorii nostri, care sunt ochii, sistemul auditiv, analizatori tactili aflati in piele, analizatori gustativi din cavitatea bucala si limba, analizatori olfactivi din nas. Mai exista o serie de analizatori mai complicati, care dau informatii din interiorul organismului nostru.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.