"...PSD a spus inca de saptamana trecuta ca urmeaza sa depuna motiuni simple in domeniile sanatatii si agriculturii. Insa, la inceputul acestei saptamani, cu un tupeu fara margini, fara sa clipeasca, liderul PD, Emil Boc, a anuntat ca PD va initia do
"...PSD a spus inca de saptamana trecuta ca urmeaza sa depuna motiuni simple in domeniile sanatatii si agriculturii. Insa, la inceputul acestei saptamani, cu un tupeu fara margini, fara sa clipeasca, liderul PD, Emil Boc, a anuntat ca PD va initia doua motiuni simple, chiar pe domeniile anuntate de noi. Este o forma de lipsa de respect fata de ceilalti actori politici, care descalifica inca o data, ca si comportament politic, PD. Din pacate, democratii continua aceeasi politica de rafuiala si spalare a lenjeriei murdare, comune cu PNL, pe spinarea PSD. Este vorba, in clipa de fata, de o batalie foarte dura pentru electoratul de dreapta...", a declarat in interviul acordat cotidianului "Cronica Romana", secretarul general al PSD, Titus Corlatean. Liderul PSD vorbeste despre decizia social-democratilor de a ramane in Opozitie, despre recentele tensiuni din partid, dar si despre capacitatea PSD de a castiga viitoarele alegeri parlamentare si prezidentiale.

- Domnule Corlatean, liderul PD, Emil Boc, a acuzat ca motiunile PSD sunt doar un simulacru de opozitie, o declaratie mascata de dragoste la adresa Cabinetului Tariceanu....
- Cred ca domnul Emil Boc trebuie sa aiba o cantitate incomensurabila de tupeu, pentru a face astfel de afirmatii. Pentru ca PSD spusese inca de saptamana trecuta ca urmeaza sa depuna motiuni simple in domeniile sanatatii si agriculturii. Insa, la inceputul acestei saptamani, cu un tupeu fara margini, fara sa clipeasca, a anuntat ca PD va depune doua motiuni simple, chiar pe domeniile anuntate de noi. Este o forma de lipsa de respect fata de ceilalti actori politici, care descalifica inca o data, ca si comportament politic, PD. In rest, este o diferenta fundamentala intre motiunile noastre si ridicolele motiuni ale PD, pentru ca in cazul acestui partid, este vorba doar de o rafuiala politica intre PNL si PD, intre Basescu, Boc si compania, pe de o parte, iar pe de alta parte, Tariceanu si grupul sau de oligarhi. PSD propune prin motiuni solutii concrete in domeniile agriculturii si sanatatii. Este vorba de reluarea subventiei, in cazul de fata de 4 milioane de lei la hectar, pentru agricultura, subventii care au fost abandonate de Puterea portocalie a lui Basescu si Tariceanu, iar in domeniul sanatatii propunem revenirea la sistemul de medicamente compensate cu 90 la suta si care a fost abandonat, din nou cu cinism, de aceeasi Putere portocalie.
- Cu toate acestea, PD continua sa sustina ca aveti un protocol incheiat cu PNL. Cum comentati?
- PD continua aceeasi politica de rafuiala si spalare a lenjeriei murdare, comune cu PNL, pe spinarea PSD. Este vorba, in clipa de fata, de o batalie foarte dura pentru electoratul de dreapta. Nu intamplator asistam la minusculul pol de dreapta semnat de Tariceanu, Constantinescu si Milut si respectiv celalalt asa-zis pol de dreapta, dintre PD si PLD. Este o batalie, dupa cum va spuneam, pe viata si pe moarte pentru acest electorat. De aceea se incearca de catre PD impingerea PNL spre o directie de centru-stanga, inexistenta, de altfel, care ar facilita democratilor sa acapareze tot spectrul de dreapta.
- A luat PSD, prin faptul ca a ramas in Opozitie, cea mai buna decizie?
- Absolut. Sunt deplin convins ca decizia PSD de a ramane in Opozitie este cea mai buna. Trebuie sa facem o opozitie activa prin promovarea propriilor proiecte de legi, asa cum este proiectul privind marirea pensiilor, sau cel referitor la protejarea chiriasilor. Este genul de politica pe care PSD o va face in interesul cetatenilor.
- Are PSD forta de a reveni in sondajele de opinie?
- Sunt convins ca daca PSD isi vede de treaba si nu-si consuma energia in mod inutil cu tensiuni interne, rezultatele, inclusiv cele de ordin electoral, nu vor intarzia sa apara, pentru simplul motiv ca ele raspund unor realitati sociale obiective, care vin in sprijinul asteptarilor cetatenilor. Este exact ceea ce trebuie sa faca PSD pentru a reveni la guvernare. PSD are o sansa uriasa de a produce o surpriza la viitoarele alegeri daca ne raportam la scorurile din sondajele de opinie. In cazul in care vom face si in continuare ceea ce am facut in ultimele zile si anume promovand solutii pozitive in interesul cetateanului si atacand cu argumente actuala Putere. Si inca ceva: evitand tensiunile interne, PSD poate deveni un castigator!
- In ultimele zile, social-democratii au fost in centrul atentiei publicului. Scandalul Vanghelie versus Ponta si Dancu a tinut prima pagina a ziarelor...
- Eu sunt convins ca acest tip de neintelegeri a luat sfarsit, pentru ca tot ceea ce avem de discutat va fi dezbatut in interiorul partidului, in structurile statutare. Sunt de acord cu continuarea innoirii si modernizarii partidului, trebuie sa ducem acest proces pana la structurile de baza ale PSD, dar astfel de discutii trebuie urmate de masuri concrete in interiorul partidului. Adversarii sunt in exteriorul partidului, la PD, la PLD, la Tariceanu, la Basescu, si la ceilalti din jurul sau. Cu totii suntem colegi si trebuie sa mergem in acelasi proiect comun, in interesul colegilor de partid, dar si al societatii romanesti, care are nevoie de un partid de stanga puternic si credibil.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.