Departamentul de Stat american este ingrijorat de sanatatea mintala a diplomatilor sai care s-au aflat la post in Irak si Afganistan si a demarat, la 1 iunie, o ancheta referitoare la situatiile de stres cu care se confrunta acestia. Conditiile peric
Departamentul de Stat american este ingrijorat de sanatatea mintala a diplomatilor sai care s-au aflat la post in Irak si Afganistan si a demarat, la 1 iunie, o ancheta referitoare la situatiile de stres cu care se confrunta acestia. Conditiile periculoase in care lucreaza angajatii ambasadei americane la Bagdad sau cei din Kabul risca sa dea nastere unui numar crescind de simptome de stres posttraumatic (SPS), asemanatoare celor intilnite la militari, a explicat directorul serviciilor medicale din Departamentul de Stat, dr. Laurence Brown. Principalele simptome ale stresului posttraumatic sint insomnia, starea de iritare, dificultati de concentrare si hipervigilenta. Anchetatorii spera sa obtina informatii de la majoritatea celor 2.000 de angajati care au lucrat in conditii dificile. (S.M.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.