Tangential, a fost atinsa si problema datei euroalegerilor, majoritatea liderilor pronuntandu-se pentru organizarea acestora in noiembrie. PD a lipsit de la discutii, pe motiv ca, "indiferent ce se discuta, premierul va modifica sau nu data alegerilo
Tangential, a fost atinsa si problema datei euroalegerilor, majoritatea liderilor pronuntandu-se pentru organizarea acestora in noiembrie. PD a lipsit de la discutii, pe motiv ca, "indiferent ce se discuta, premierul va modifica sau nu data alegerilor in functie de propriile interese sau ale celor din jurul sau". Premierul a anuntat ca a discutat cu liderii politici si despre votul uninominal, de astazi Comisia electorala urmand sa inceapa sa lucreze serios. Tariceanu a estimat ca inaintea sesiunii ordinare din toamna ar putea fi convocata o sesiune extraordinara in care sa fie adoptat votul uninominal. Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat la finalul consultarilor ca social-democratii prefera ca alegerile europarlamentare sa aiba loc in noiembrie, dar data exacta trebuie stabilita de Guvern. Ieri, inaintea consultarilor de la Guvern, democratii solicitau adoptarea in regim de urgenta a proiectului de lege privind votul uninominal, eventual in sesiune extraordinara. Presedintele PD Emil Boc afirma, la Cluj, ca proiectul este finalizat si asteapta doar un gir politic. In caz contrar, spunea Boc, presedintele Traian Basescu va trebui sa convoace un referendum national legat de votul uninominal. Imediat, secretarul general al PNL, deputatul Dan Motreanu, a anuntat, citat de Mediafax ca Guvernul Tariceanu isi va asuma raspunderea in Parlament pentru introducerea votului uninominal daca proiectul de lege pe aceasta tema nu va fi adoptat "intr-un termen rezonabil". (O.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.