Gazzetta dello Sport a anuntat, miercuri, ca oficialii cluburilor AS Roma si Inter Milano s-au inteles in privinta trecerii fundasului Cristian Chivu la campioana Italiei, pentru 12 milioane de euro. Salariul fotbalistului ar fi de 4,5 milioane de eu
Gazzetta dello Sport a anuntat, miercuri, ca oficialii cluburilor AS Roma si Inter Milano s-au inteles in privinta trecerii fundasului Cristian Chivu la campioana Italiei, pentru 12 milioane de euro. Salariul fotbalistului ar fi de 4,5 milioane de euro pe sezon, lucru care l-ar face pe capitanul nationalei cel mai bine platit roman din lume.

Sursa citata noteaza ca presedintele milanezilor, Massimo Moratti, si administratorul delegat al Romei, Rosella Sensi, au avut o discutie telefonica marti si au ajuns la un acord privind cedarea lui Chivu si achizitionarea tuturor drepturilor federative ale mijlocasului chilian David Pizarro de catre gruparea romana. Desi s-a scris ca cedarea definitiva a lui Pizarro la Roma este conditionata de ajungerea lui Chivu la Inter Milano, publicatia Gazzetta dello Sport a scris ca cele doua tranzactii nu au nimic in comun. "Inter Milano va plati 12 milioane de euro pentru Chivu, iar Roma va achita sase milioane de euro pentru a detine toate drepturile federative ale lui Pizarro", noteaza ziarul italian, care scrie ca Inter Milano va vira banii miercuri sau joi, iar Roma va definitiva imediat aducerea fundasului brazilian Juan de la formatia Bayer Leverkusen.
Cristian Chivu a refuzat, in urma cu doua saptamani, oferta inaintata de AS Roma pentru prelungirea contractului scadent in 2008, constand in 2,5 milioane de euro salariu anual si bonusuri ce pot ajunge pana la un milion de euro. Presa italiana a anuntat ca internationalul roman ajunsese deja la un acord cu Internazionale Milano, grupare cu care ar urma sa semneze un contract pe cinci sezoane si sa primeasca un salariu anual de 4,5 milioane de euro si prime de 500.000 de euro.
In urma cu doua zile, presa italiana scria ca fundasul Cristian Chivu nu mai este tentat de un transfer la echipa Internazionale Milano si, daca nu va pleca la formatia FC Barcelona, va ramane la AS Roma.

Impresarul nu confirma
Pe de alta parte, asa cum procedeaza de obicei atunci cand nu are deja in mana o tranzactie parafata, impresarul fotbalistului, Victor Becali, spune ca nimic nu este adevarat. "In tot ceea ce s-a vorbit pana acum despre transferul lui Chivu nu s-a tinut cont de realitate. Cristi este in ultimul an de contract, Roma trebuie sa-si rezolve problema, ori sa-l transfere, ori sa ii prelungeasca acordul. Sigur ca sunt sanse mai mari de transfer, dar pana acum nu am discutat cu nimeni. Nu ne-a contactat nimeni pana acum. Se poate intampla insa diseara sau maine", a spus Becali. "Chivu este un jucator interesant pentru toate cluburile din Europa. Exista cluburi care si-l pot permite, altele care nu pot sa ofere suma de transfer si salariul. Toti spun ca este interesant, dar, cand discuta despre salariu... Trebuie sa intram in discutie, dar inainte trebuie sa cada de acord cu Roma, cu care are contract. Putem vorbi doar in momentul cand cluburile cad la un acord."

Impresarul Victor Becali a declarat ca nu se poate vorbi momentan despre o eventuala plecare a atacantului Iannis Zicu de la Dinamo, ci doar poate peste sase luni, cand antrenorul echipei sahtior Donetk, Mircea Lucescu, va face o oferta. "S-a interpretat gresit declaratia lui Mircea Lucescu. Zicu este la Dinamo pentru patru ani. Eu nu stiu ce se va intampla peste 6 luni, peste un an si jumatate cu Zicu. Poate vine domnul Mircea Lucescu si face o oferta pentru Zicu. Dar nu acum. Nu discutam in momentul asta despre Zicu sau dupa meciurile din Liga Campionilor. Este posibil sa mearga la sahtior sau in alta parte. Depinde de evolutiile lui", a declarat procuratorul jucatorului.
Antrenorul formatiei sahtior Donetk, Mircea Lucescu, declarase marti ca gruparea ucraineana are o prioritate in cazul unui transfer al lui Zicu.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.