>> Consilierii judeteni din Bihor au aprobat un imprumut de 121 de milioane de lei

>> Suma va fi folosita pentru construirea unui Palat Administrativ si alte investitii

>> Desi este o prioritate a judetului, Aeroportul Oradea nu
>> Consilierii judeteni din Bihor au aprobat un imprumut de 121 de milioane de lei

>> Suma va fi folosita pentru construirea unui Palat Administrativ si alte investitii

>> Desi este o prioritate a judetului, Aeroportul Oradea nu a primitnici un leu

Un Palat Administrativ nou, reparatii la drumuri si sediu pentru Muzeul Tarii Crisurilor, acestea sunt obiectivele pentru care consilierii judeteni din Bihor au decis sa acceseze un imprumut de 121 de milioane de lei.
Desi Aeroportul Oradea este printre "prioritatile judetului" si nu s-a investit in infrastructura acestuia, consilierii au decis ca nu este nevoie de fonduri acolo, pe motiv ca nu stiu ce ar trebui sa fie construit la aeroport. Consilierul Adrian Domocos, de la PNL, a ridicat problema includerii Aeroportului Oradea in lista de investitii, la fel si vicepresedintele CJ Bihor, democratul Gavrila Ghilea, care a declarat ca sustine includerea printre prioritati a Aeroportului.
In schimb, restul consilierilor au considerat o prioritate mai mare un sediu nou pentru CJ Bihor si alte institutii publice.
Consilierii judeteni din Bihor au aprobat ieri accesarea unui credit in valoare de 121 de milioane de lei. Desi aeroportul Oradea este considerat o prioritate pentru judet, includerea lui pe lista proiectelor ce urmeaza a fi finantate din acest credit a fost amanata. Motivul invocat de alesii judeteni a fost acela ca nu stiu ce lucrari ar fi necesare la aeroport si nici suma de care ar fi nevoie. Asta in conditiile in care Aeroportul din Oradea a ramas, la capitolul infrastructura, cu mult in spatele celor din alte orase din Transilvania, in care in ultimii ani s-a investit masiv. Consilierul liberal Adrian Domocos a ridicat problema includerii Aeroportului Oradea in lista de investitii. El a motivat absenta, de pana acum, a investitiilor in Aeroport cu "lipsa de vointa politica si amanare letargica". Vicepresedintele CJ Bihor, democratul Gavrila Ghilea, a declarat ca sustine includerea printre prioritati a aeroportului, mai ales ca fara investitii in infrastructura nu se poate dezvolta Aeroportul.
In schimb, consilierii au considerat o prioritate mai mare un sediu nou pentru CJ Bihor si alte institutii publice. Printre institutiile care ar trebuie sa se mute in noul sediu se numara si Prefectura, in al carei actual sediu tocmai s-au investit 10 miliarde de lei vechi pentru renovare.
O alta parte din bani va fi folosita pentru acoperirea unei parti din cheltuielile necesare pentru reabilitarea unor drumuri judetene si pentru lucrarile la noul sediu al Muzeului Tarii Crisurilor. Daca drumurile si sediul muzeului costa circa 51 de milioane, respectiv 59 de milioane de lei, sediul Palatului Adminstrativ va costa in jur de 81 de milioane. z
MOTIVAREA LUI KISS

Presedintele CJ Bihor, Alexandru Kiss , a declarat ca lipsa Aeroportului de pe lista cu investitii se datoreaza si faptului ca Guvernul Romaniei ar fi promis alocarea a 250 de miliarde pentru lucrarile necesare acestui obiectiv. "Nu se stie din ce cauza nu au mai fost trimisi banii si daca investim, noi putem sa-i pierdem in cazul in care Guvernul decide totusi sa-i trimita", a declarat Kiss. Consilierul Szabo Odon a spus ca, din toamna, judetul ar putea atrage fonduri europene pentru dezvoltarea Aeroportului si prin urmare nu ar trebui sa se grabeasca cu demararea lucrarilor. "Sunt peste 270 de milioane de euro pentru cooperarea transfrontaliera, romano - maghiara. Sa asteptam pana in toamna cand se lanseaza fondurile", a precizat Odon.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.