Ministrul Sanatatii a anuntat, ieri, ca a cerut Directiilor de Sanatate Publica sa suplimenteze numarul echipajelor de interventie pentru a sprijini populatia afectata de canicula si sa mareasca programul de lucru, aratand ca in ultimele zile au fost
Ministrul Sanatatii a anuntat, ieri, ca a cerut Directiilor de Sanatate Publica sa suplimenteze numarul echipajelor de interventie pentru a sprijini populatia afectata de canicula si sa mareasca programul de lucru, aratand ca in ultimele zile au fost inregistrate 9 decese cauzate de temperaturile ridicate.
Potrivit ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, primarii ar trebui, la randul lor, sa asigure populatiei apa minerala. Demnitarul a precizat ca va urmari, impreuna cu reprezentantii Ministerului Internelor si Reformei Administrative, modul in care sunt respectate aceste cerinte. Serviciul Ambulanta al Capitalei a continuat si ieri sa fie asaltat de telefoanele bucurestenilor toropiti de caldura. In decurs de 24 de ore, la SAMB fusesera inregistrate 975 de apeluri pentru cazuti in strada, afectiuni cardiace etc. Cristina Neacsu, medic coordonator la Salvare declara ieri, pentru Mediafax, ca "s-au inregistrat sase decese - o persoana cazuta in strada, si cinci bolnavi cu diverse afectiuni care au murit la domiciliu". De aceea, medicii recomanda mai multa grija pentru sanatate in zilele caniculare, cand exista riscul decompensarii unor boli si implicit agravarii acestora. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.