Ieri noapte patru braileni murit de caldura. Pentru trei barbati si o femeie ajutorul solicitat personalului medical de la Ambulanta Braila a fost tardiv. Caldura infernala din apartamente, coroborata cu afectiunile medicale ale solicitantilor, le-a
Ieri noapte patru braileni murit de caldura. Pentru trei barbati si o femeie ajutorul solicitat personalului medical de la Ambulanta Braila a fost tardiv. Caldura infernala din apartamente, coroborata cu afectiunile medicale ale solicitantilor, le-a fost fatala.
Medicii de pe ambulanta au declarat ca pe fondul unor afectiuni cardiace, respiratorii si de alta natura pacientii, cu varste intre 50 si 65 de ani, nu au mai putut fi salvati cu toate eforturile care s-au facut la momentul solicitarii. La Braila aerul este de nerespirat, iar personalul de la Serviciul Ambulanta atentioneaza populatia, mai ales batranii si copiii, sa evite plimbarile in miezul zilei si sa consume multa apa. "Telefoanele de la dispeceratul unitatii au sunat intruna. Nu stim cum sa facem fata tuturor celor care au nevoie de ajutor. Numai ieri au fost pe putin 300 de apeluri. Este destul de dificil sa asiguram toate interventiile, dar facem eforturi pentru a putea salva oamenii care au probleme cu sanatatea si care evident se acutizeaza cand organismul trebuie sa suporte canicula", ne-a declarat directorul Serviciului Ambulanta Braila, Florin stefan. El a mai spus ca oamenii pe care-i are in subordine au asigurata apa plata si ca interventiile se fac la urgenta. Pe strazile Brailei sirenele ambulantei suna nonstop, anuntand parca o stare de asediu, iar soferii sunt si ei coplesiti de caldura insuportabila.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.