>> Un clujean s-a ales cu dosar penal dupa ce, intr-un acces de nervi, a atacat functionarii publici de la Oficiul de Cadastru

Un clujean, ajuns la capatul rabdarii dupa mai multe vizite la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara (OC
>> Un clujean s-a ales cu dosar penal dupa ce, intr-un acces de nervi, a atacat functionarii publici de la Oficiul de Cadastru

Un clujean, ajuns la capatul rabdarii dupa mai multe vizite la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara (OCPI), a sarit peste ghiseul biroului de Relatii cu Publicul si s-a luat la bataie cu functionarii. Emil Florinel Petrus s-a ales astfel cu dosar penal pentru ultraj. Filmul evenimentelor, care au avut loc acum cateva zile, s-a derulat in doar cateva clipe: Petrus s-a prezentat la biroul OCPI dupa ce i s-a comunicat acasa ca dosarul sau de intabulare a unui teren nu este complet. Omul a cerut sa i se restituie intreg documentarul, insa unul dintre functionari i-a comunicat ca acesta se arhiveaza. Petrus, din ce in ce mai enervat a cerut sa vorbeasca cu arhivistul, insa i s-a spus ca acesta lipsea chiar in ziua aceea din cauza unei probleme medicale. Atunci clujeanul a escaladat ghiseul, s-a repezit la o registratoare, care se afla in camera din spate si i-a insfacat receptorul telefonului cu care aceasta incerca sa sune la politie. In inclestare, femeia s-a trezit ca a fost lovita cu receptorul. Politia a sosit totusi dupa ce a fost anuntata de gardianul de serviciu, iar Petrus a fost dus la sectie.
"Acest om a avut o lucrare si i-a fost respinsa de cateva ori. Gestul lui nu e bun, insa costa cateva milioane sa se faca actele, pana astepti sentinta, stai la coada si apoi tot nu iti gasesc actele", a declarat ieri, un barbat care spune ca ar fi vecin cu "scandalagiul", insa care nu a dorit sa-si decline identitatea. Ieri, in jurul amiezei, zeci de persoane se inghesuiau in orele de program in cei abia cativa metri patrati de spatiu in care functioneaza OCPI-ul clujean. Alti martori la incidentul de saptamana trecuta, care nu-si primisera nici ieri actele, au povestit ca Petrus a fost luat pe sus cu mascatii. Pana la incheierea cercetarilor, Petrus a plecat sa-si vada de afaceri in Italia.
ANCHETa
OCPI-ul a inceput si el o ancheta interna in cazul agresiunii functionarilor. Desi recunoaste ca sediul actual al oficiului este impropriu, directorul OCPI Cluj, Leontina Kovacs, spune ca functionarii fac tot ce pot pentru a rezolva in termen legal cererile. Ea mai spune ca oficiul primeste aproximativ 450 de cereri pe zi, la rezolvarea carora muncesc 34 de oameni, numarul acestora fiind insuficient. 3 posturi au fost azi scoase la concurs, iar pe 20 iulie se va organiza si o licitatie pentru constructia unui nou sediu. Tot atunci conducerea a promis ca va cere suplimentarea cu inca 12 posturi.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.