Cu nume precum Marilyn Manson, Alice Cooper, P!nk, Faithless, Morcheeba, Wu-Tang Clan, Yonderboi si Phil Hartnoll (Orbital) capete de afis, B'Estival este unul dintre cele mai mari evenimente muzicale realizate in ultimii ani in Europa Centrala si de
Cu nume precum Marilyn Manson, Alice Cooper, P!nk, Faithless, Morcheeba, Wu-Tang Clan, Yonderboi si Phil Hartnoll (Orbital) capete de afis, B'Estival este unul dintre cele mai mari evenimente muzicale realizate in ultimii ani in Europa Centrala si de Est. Timp de trei zile, in perioada 29 iunie - 1 iulie, centrul comercial Romexpo va fi gazda acestui amplu eveniment, aici fiind amenajate trei scene principale: ClickNet Stage, Heineken Music Thirst Stage si Coca Cola Arena. Ele se afla in zona principala, care are nici mai mult, nici mai putin de 20.000 mp, acestei arii adaugandu-i-se Zona VIP, unde vor avea acces numai posesorii unor permise zilnice speciale, cele mai scumpe dintre toate tipurile de bilete puse in vanzare pentru B'Estival.
29 iunie - Publicul se va delecta cu acorduri rock, R&B, dance si tehno, toate venite din Marea Britanie. Vor urca pe scena Morcheeba, Faithless si Phil Hartnoll de la trupa Orbital, venit la Bucuresti fara partener de scena, dar cu o intentie clara - de a mixa si de a face publicul sa vibreze.
Trupa Morcheeba a debutat la Londra in anul 1995, cantand la diverse "manifestatii" pe care nu am indrazni sa le numim concerte. Daca la inceput muzica nu a fost tocmai cea care a atras atentia asupra lor, denumirea trupei a facut-o, deoarece ea este formata din cuvintele "mor" (calea de mijloc) si "cheeba" (marijuana in argoul britanic).
In Marea Britanie au devenit cunoscuti la aproximativ un an de la prima aparitie, prin albumul "Who can you trust?", insa la nivel international s-au impus abia in anul 2000, prin single-ul "Rome wasn't built in a day". Faithless este mai cunoscuta publicului nostru, doua single-uri ale lor, "Insomnia" si "God is a DJ", fiind intens promovate de mai toate posturile de radio si televiziune de profil. Pentru cei mai putini cunoscatori, Faithless a reusit sa se impuna pe piata internationala printr-un stil, pe cat de simplu, pe atat de "atragator", reprezentat de o combinatie intre un hip-hop (usor!) si dance-ul mult apreciat mai peste tot in lume. Audienta va putea sa asculte si controversatul single "Bombs", lansat oficial in septembrie anul trecut si difuzat in exclusivitate de BBC Radio 1. Melodia vorbeste despre viata de zi cu zi, coreland actiunile cu unele din razboi... evident, cel din Irak. Aparuta intr-o perioada in care multi criticau administratia Blair pentru trupele trimise in Irak, videoclipul, care prezenta scene reale din zonele de conflict, a fost interzis pe MTV. Insa, per ansamblu melodia a fost bine primita de "cel mai important judecator"... publicul.
Seara se va incheia (apoteotic, la propriu!) cu prestatia lui Phil Hartnoll, membru al formatiei tehno Orbital. Fanii acestui gen muzical stiu cu siguranta despre cine este vorba. Cei care nu au ascultat pana acum o piesa a grupului le spunem doar sa mearga sa vada show-ul si cu singuranta le va placea.
30 iunie - Cea de-a doua zi de festival va fi "roz". si nu vorbim de Jojo (vezi "Viata e roz") ci de P!ink, aflata la a doua participare la o manifestatie muzicala mioritica, dupa cea din 2004 de la Cerbul de Aur. Ajunsa in topurile europene cu melodia "You make me sick", marele succes al artistei l-a reprezentat totusi "Lady Marmalade" (un remake al cantecului interpretat de La Belle in 1975), unde apare alaturi de Christina Aguilera, Lil'Kim si Mya. Melodia devine un hit, intrand in unele topurile internationale direct pe locul 1. Pentru interpretarea sa, P!nk a fost distinsa cu un premiu Grammy (echivalentul Oscarului in muzica). Artista a mai primit aceeasi distinctie si pentru interpretarea hit-ului "Trouble" (2004). Unul dintre cele mai de succes videoclipuri ale sale este "Stupid Girls" (inca mai ruleaza la posturile tv muzicale!) in care le parodiaza pe Lindsay Lohan si Paris Hilton, clipul obtinand un premiu la MTV Music Awards.
1 iulie - Este ultima zi de festival. Pentru aceasta seara organizatorii au lasat ceva mai greu de digerat, muzica care nu poate fi ascultata chiar de toata lumea, ci doar de cei cunoscatori sau obisnuiti: Alice Cooper si Marilyn Manson. V-am spus ca nu este pentru publicul larg! Marilyn Manson este un muzician care vorbeste in melodiile sale despre cultura americana, mai ales despre viciile "natiunii alese". Pentru a sublinia acest lucru, chiar si numele de scena al artistului (pe numele sau real Brian Hugh Warner) ii aduce aproape pe Marilyn Monroe (apreciata actrita americana, idol pentru multe fete din intreaga lume, dar cu o problematica viata personala) si pe Charles Manson (fondatorul cultului "Manson family", criminal in serie si condamnat la moarte). Marilyn Manson se numara printre cele mai controversate vedete din lumea muzicala americana, insa, in ciuda acestui fapt, e foarte apreciat de o mare parte din critica de peste ocean. Extravangant, atat pe scena cat si in viata personala, Manson a facut pe multa lume sa se intrebe: "O fi femeie sau barbat?". si sa trecem acum si la Alice Cooper, de data asta o trupa rock, nici ea neocolita de critica la adresa duritatii cantecelor sale, dar si a videoclipurilor destul de "infricosatoare". Infiintata de Vincent Damon Furnier la mijlocul anilor '60, trupa Alice Cooper si-a construit o imagine total diferita de cea a artistilor vremii: garage rock si heavy metal, in combinatie cu show-uri desprinse parca din filme de groaza, scene "decorate" cu ghilotine, sange fals, scaune electrice si serpi boa! Nu credem ca artistii si-au lasat artileria "grea" acasa... asadar, daca mergeti
sa-i vedeti, atentie la cat va tine inima.
"Future Heroes"
Alaturi de toate numele sonore ale muzicii internationale prezentate mai sus, publicul va mai putea asculta si sase trupe care se afla la inceput de cariera, ele urmand sa evolueze in cea de-a doua si a treia zi a festivalului pe scena amenajata la Coca Cola Arena. Cele sase formatii au fost alese in urma unei competitii la care au fost inscrisi 40 de concurenti. Primii care vor urca pe scena sunt membrii formatiei Boeuf, infiintata in urma cu un an si jumatate la Arad, o trupa care abordeaza un stil absolut nou in muzica romaneasca: rock alternativ cu influente shoegase. Cu un stil similar se va prezenta si trupa Eloize, in piesele lor regasindu-se insa si cateva acorduri indie. Cea de-a treia formatie selectionata este Hotel Fetish. Desi nu sunt relativi noi in lumea artistica, cei patru membrii (Alex Catrina si Ovidiu Chihaia - vocal, chitara; Ciprian Macesaru - tobe; Mihai Marin - bass, backing vocals) au ajuns la B'Estival pentru ca au un stil muzical aparte, care prinde foarte mult la public. Nu-l putem defini intr-un singur cuvant, insa este un amestec ingenios de punk, garage si rock'n'roll. Concertul lor va incheia prima zi a "eroilor viitorului". In ziua urmatoare vor evolua inca trei trupe, primele doua autohtone, iar cea de-a treia din Bulgaria. Vaduva BOB este deja cunoscuta in randul celor care asculta genul indie, insa vor folosi
B'Estival-ul pentru a oferi si o noua imagine a trupei. Tep Zepi este probabil cea mai tanara participanta, avand la activ doar cateva melodii cantate razlet prin tara, insa acum vor avea ocazia de a sustine un "maraton muzical" de aproximativ o ora. Pentru a da posibilitatea promovarii in tara noastra si a unor trupe straine, organizatorii au decis sa includa in sectiunea "Future Heroes" si o trupa straina. Cei care au votat, au ales (cu o majoritate zdrobitoare!) ca aceasta sa fie MLYK! din Bulgaria, o trupa infiintata in anul 2003, care s-a impus foarte repede pe scenele underground din Sofia.
Pentru publicul roman acordurile trupei sunt foarte noi, acestia realizand un mix original intre punk, metal, grunge, reggae ... (atentie!) vals si tango.
PROGRAM sI BILETE
zz ZIUA 1 - 29 iunie HEINEKEN MUSIC THIRST OPENING DAY ora 14.00 - Deschiderea usilor ora 16.00 - Heineken Music Winner (Romania) - Heineken Music Thirst Stage ora 17.00 - suie Paparude (Romania) - ClickNet Stage ora 17.45 - Yonderdoy (Ungaria) - Heineken Music Thirst Stage ora 18.30 - Hooverphonic (Belgia) - ClickNet Stage ora 19.45 - Morcheeba (Marea Britanie) - Heineken Music Thirst Stage ora 21.45 - Faithless (Marea Britanie) - ClickNet Stage ora 23.15 - Phill Hartnoll - Orbital (Marea Britanie) - Heineken Music Thirst Stage. ora 15.45 - 02.00 - Silent Disco (muzica cat cuprinde!) - Coca Cola Arena.

zz ZIUA 2 - 30 iunie ora 12.00 - Deschiderea usilor ora 14.00 - La Plebe (S.U.A./Mexic) - Heineken Music Thirst Stage ora 14.45 - Brigada Hades (Romania) - ClickNet Stage ora 15.45 - D2 (Bulgaria) - Heineken Music Thirst Stage ora 16.45 - Raining Pleasure (Grecia) - ClickNet Stage ora 17.45 - Damian & Brothers (Romania) - Heineken Music Thirst Stage ora 19.00 - Kasabian (Marea Britanie) - ClickNet Stage ora 20.45 - Reamonn (Germania) - Heineken Music Thirst Stage ora 22.30 - P!nk (U.S.A.) - ClickNet Stage COCA COLA ARENA ora 14.00 - 18.00 - Silent Disco (muzica cat cuprinde!) ora 18.30 - Future Hero 1 - (sase trupe, cinci romanesti si una straina au fost desemnate de public sa sustina recitaluri in cadrul B'Estival) ora 18.30 - Future Hero 2 ora 18.30 - Future Hero 3.

zz ZIUA 3 - 1 iulie ora 12.00 - Deschiderea usilor ora 14.00 - Neo (Ungaria) - Heineken Music Thirst Stage ora 14.30 - OCS (Romania) - ClickNet Stage ora 15.00 - Trackaddicts (Olanda) - Heineken Music Thirst Stage ora 15.45 - Zdob si Zdub (Moldova) - ClickNet Stage ora 16.45 - Gabriel Rios (Belgia) - Heineken Music Thirst Stage ora 18.00 - Chicks on Speed (Germania) - ClickNet Stage ora 19.30 - Wu-Tang Clan (U.S.A.) - ClickNet Stage ora 20.45 - Alice Cooper (U.S.A.) - Heineken Music Thirst Stage ora 22.30 - Marilyn Manson (U.S.A.) - ClickNet Stage COCA COLA ARENA ora 14.00 - 19.00 - Silent Disco (muzica cat cuprinde!) ora 19.00 - Future Hero 4 ora 22.00 - Future Hero 5 ora 00.00 - Future Hero 6.

zz Bilete
Permis pentru o singura zi (29 iunie) - 60 RON (precomanda); 80 RON (pret la intrare).
Permis pentru o singura zi (30 iunie) - 75 RON (precomanda); 95 RON (pret la intrare).
Permis pentru o singura zi (1 iulie) - 75 RON (precomanda); 95 RON (pret la intrare).
Permis pentru doua zile (30 iunie si 1 iulie) - 125 RON (precomanda); 160 RON (pret la intrare).
Permis pentru 3 zile - B'ESTIVAL 3-DAY PASS - 180 RON (precomanda); 250 RON (pret la intrare). Include: acces pe toata perioada festivalului (29 Iunie - 1 Iulie 2007).
Permis pentru o singura zi - B'ESTIVAL VIP PASS Day 1 (29 iunie) - 300 RON (precomanda); 350 RON (pret la intrare).
Permis pentru o singura zi - B'ESTIVAL VIP PASS Day 2 (30 iunie) - 300 RON (precomanda); 350 RON (pret la intrare).
Permis pentru o singura zi - B'ESTIVAL VIP PASS Day 3 (1 iulie) - 300 RON (precomanda); 350 RON (pret la intrare).

zz B'ESTIVAL VIP Pass:
acces la festival doar in ziua respectiva, inscrisa pe bilet
un loc de parcare la fiecare 2 VIP Pass cumparate
loc in tribuna VIP
acces in VIP Hospitality Village
2 bauturi gratuite oferite in cortul Emag!c Entertainment
acces in zona VIP, amenajata in fata scenelor.

Biletele se pot achizitiona de pe site-ul - www.myticket.ro


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.