Alina Andrei O viata intreaga a muncit si peste 40 de ani a platit taxe la asigurarile sociale, insa nu a putut beneficia nici macar de o proteza pentru picior. La 65 de ani, Petre Degel a ajuns la mana Casei de Asigurari de Sanatate a Muncipiului B
Alina Andrei O viata intreaga a muncit si peste 40 de ani a platit taxe la asigurarile sociale, insa nu a putut beneficia nici macar de o proteza pentru picior. La 65 de ani, Petre Degel a ajuns la mana Casei de Asigurari de Sanatate a Muncipiului Bucuresti. Asta pentru ca, din vara anului trecut, el a ramas fara un picior. "La piciorul stang, mai am numai doua degete. La cel drept, am facut cangrena din cauza circulatiei, iar in doua zile medicii mi l-au taiat", ne-a povestit barbatul, cu lacrimi in ochi. Dupa ce a ramas fara picior, barbatul a depus doua solicitari catre Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti: una pentru proteza de gamba provizorie si alta pentru un carucior cu rotile. Casa de Asigurari nu i-a trimis nici macar un raspuns la cererile depuse. Disperat pentru ca nu putea nici macar sa coboare din pat, Petre Degel s-a imprumutat de bani pentru a-si cumpara dispozitivul medical. "Doctorii mi-au spus ca trebuie sa incep sa merg cu proteza in cel mult sase luni de zile de la data cand mi-au taiat piciorul. M-am speriat si m-am imprumutat la un prieten peste 2.800 de lei pentru a-mi cumpara, in decembrie, proteza provizorie, iar acum ii dau inapoi cate un milion pe luna din pensia de handicapat", ne-a spus Petre Degel. El nu se poate deplasa decat pe palierul din fata apartamentului sau, intrucat nu are nici piciorul stang intreg si locuieste la etajul doi. Calvarul acestui om pare sa nu se mai sfarseasca. Desi are un handicap accentuat, reprezentantii Casei de Asigurari nu vor sa-i deconteze niciun ban pe proteza cumparata. Oficialii spun ca bolnavul ar fi trebuit sa astepte aproximativ un an de zile pana la solutionarea cererii. Pe de alta parte, proteza provizorie trebuie schimbata acum cu una definitiva. Deoarece, anul trecut, Petre Degel a solicitat o proteza provizorie, reprezentantii Casei de Asigurari ii cer sa depuna acum un alt dosar, care, potrivit uzantelor, va fi rezolvat probabil peste un an de zile. Raspuns: Dupa ce reporterii CANCAN i-au contactat pe reprezentantii Casei de Asigurari de Sanatate, acestia i-au promis pensionarului ca va primi proteza in maximum zece zile.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.