Serviciul de Ambulanta Constanta devine din ce
in ce mai solicitat in urma temperaturilor foarte ridicate.
Constantenii trebuie sa se menajeze pentru a nu cadea prada efectelor caniculei.
temperaturile mari din ultima perioada au dete
Serviciul de Ambulanta Constanta devine din ce
in ce mai solicitat in urma temperaturilor foarte ridicate.
Constantenii trebuie sa se menajeze pentru a nu cadea prada efectelor caniculei.
temperaturile mari din ultima perioada au determinat cresterea apelurilor la numarul unic de urgenta 112. La nivelul judetului Constanta cifra solicitarilor s-a dublat. Din punct de vedere procentual, peste 70% din cazurile inregistrate pe litoral sunt pricinuite de canicula.
Cei predispusi afectiunilor sunt cardiacii, hipertensivii si batranii. Razele soarelui la orele de varf si umiditatea crescuta pot duce la boala caldurii. Aceasta se manifesta sub forma crampelor, a extenuarii si a insolatiei. Alte consecinte ale fenomenului sunt indigestiile alimentare si accidentele provocate de traficul ingreunat. Medicii specialisti recomanda evitarea expunerii la orele cu risc sporit 10-16, folosirea lotiunilor protectoare si hidratarea cu 2 pana la 4 litri de apa pe zi. De asemenea, este indicata folosirea imbracamintei adecvate in culori deschise si palariilor. Trebuie evitate mijloacele de transport in comun la orele de varf intrucat lipsa climatizarii a dus la pierderi de cunostinta. Directorul Serviciului de Ambulanta Constanta, Vasile Popescu, a declarat ca "numarul autosanitarelor nu a fost suplimentat inca, durata maxima in care ambulanta ajunge la destinatie este de 10-12 minute". Cu toate acestea, exista pacienti care se plang ca masina salvarii ajunge prea tarziu. Pentru a putea face fata solicitarilor, se vor deschide puncte de prim-ajutor in toate statiunile de pe malul marii.
Solicitarile cresc continuu
In data de 18.06.2007 s-au inregistrat 18 urgente ca efect al caldurii deosebit de accentuate. Numarul a scazut la 7 in urmatoare zi. Mijlocul saptamanii a adus insa un procent mult mai crescut. In randul copiilor, cazurile sunt inca la nivel scazut, cei mai afectati de temperaturile extrem de ridicate au ramas persoanele cu varste inaintate.Totodata, SAJC face apel la populatie pentru constientizarea gravitatii unui apel fals.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.