Coeziunea sociala bazata pe consolidare economica si institutionala va fi obiectivul perioadei 2007-2013, potrivit viitoarei Strategii postaderare a Romaniei, a anuntat, ieri, Adrian Ciocanea, seful Departamentului pentru Afaceri Europene. El a afirm
Coeziunea sociala bazata pe consolidare economica si institutionala va fi obiectivul perioadei 2007-2013, potrivit viitoarei Strategii postaderare a Romaniei, a anuntat, ieri, Adrian Ciocanea, seful Departamentului pentru Afaceri Europene. El a afirmat ca forma finala a Strategiei postaderare a Romaniei va fi elaborata de institutele Academiei Romane si ca documentul se afla in faza finala de elaborare, grupul care a lucrat la acesta stabilind "elementele de structura" ale strategiei.
Potrivit lui Ciocanea, strategia va fi alcatuita din trei parti, una care sa contina o evaluare a stadiului in care se afla Romania in momentul aderarii, una referitoare la prioritatile pe care Romania si le propune in perioada 2007-2013, respectiv 2014-2020, ultima parte urmand sa mentioneze optiunile strategice legate de statutul Romaniei in Uniunea Europeana.
Pentru perioada 2007-2013, Romania va actiona, asa cum mentioneaza Ciocanea, pentru cresterea competitivitatii economiei romanesti, pentru diminuarea "disparitatilor" sociale si regionale, pentru cresterea gradului de valorificare a resurselor sistemului economico-social, asigurarea convergentei pentru adoptarea monedei euro de la 1 ianuarie 2014 si pentru consolidarea rolului Romaniei in procesul constructiei europene.
Adrian Ciocanea a mai spus ca, pentru perioada 2014-2020, Romania isi propune sa devina "stat membru performant" al Uniunii Europene, drept pentru care este necesara consolidarea descentralizarii administrative, atingerea standardelor europene in domeniile economic si social. Pentru realizarea aceluiasi obiectiv, este necesar, in opinia lui Ciocanea, sa se asigure noi resurse de energie in conditiile reducerii energo-intensivitatii. Seful Departamentului pentru Afaceri Europene a aratat ca textul final al strategiei va intra in dezbatere publica si apoi va fi asumat de catre grupurile reprezentate in grupul comun de lucru: partide politice, parteneri sociali si Guvern. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.