Fostul ministru al Justitiei in Guvernul PSD, senatorul Rodica Stanoiu, a fost desemnat de grupul parlamentar al PC in Consiliul National de Integritate, care va functiona in baza Legii ANI, au declarat ieri, pentru Mediafax, surse din conducerea Sen
Fostul ministru al Justitiei in Guvernul PSD, senatorul Rodica Stanoiu, a fost desemnat de grupul parlamentar al PC in Consiliul National de Integritate, care va functiona in baza Legii ANI, au declarat ieri, pentru Mediafax, surse din conducerea Senatului.
Conform surselor citate, Stanoiu a fost desemnata de conservatori ca membru titular in CNI, iar senatorul Gavrila Vasilescu a fost desemnat supleant.
Potrivit Legii ANI, din consiliu trebuie sa faca parte si cate un membru desemnat de grupurile parlamentare din Senat, plus grupul minoritatilor nationale din Camera Deputatilor.
Mandatul acestora este de trei ani si poate fi reinnoit o singura data.
Pana luni, 18 iunie, data limita prevazuta pentru desemnarea reprezentantilor, cu exceptia PC, toate partidele parlamentare si-au desemnat reprezentantii. Insa celelalte autoritati publice au amanat nominalizarea viitorilor membri ai Consiliului.
Biroul Permanent al Senatului a prelungit pana la sfarsitul acestei saptamani termenul de depunere a nominalizarilor pentru Consiliul National de Integritate, urmand ca saptamana viitoare candidatii sa fie audiati si validati de Senat.
Chestorul Senatului, Ioan Chelaru, (PSD) a precizat ca in sedinta de ieri a Biroului Permanent s-a ridicat si problema incompatibilitatii unora dintre cei nominalizati, solicitandu-se, in acest sens, punctul de vedere al Comisiei juridice.
"Este o discutie daca un parlamentar este incompatibil cu aceasta calitate de membru al Consiliului ANI. Opinia mea personala este ca exista aceasta incompatibiliate. Ca sa nu fie discutii, astazi (marti - n.r.) s-a solicitat un punct de vedere al Comisiei juridice", a adaugat parlamentarul PSD. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.