Comisia de negociere pentru construirea reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda are termen final de analizare a ofertelor si de stabilire a listei investitorilor pana la 29 octombrie 2007, urmand ca pana la 31 martie 2008 sa fie inregistrata compania de
Comisia de negociere pentru construirea reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda are termen final de analizare a ofertelor si de stabilire a listei investitorilor pana la 29 octombrie 2007, urmand ca pana la 31 martie 2008 sa fie inregistrata compania de proiect, potrivit planului de actiuni al MEF. Planul de actiuni al Ministerului Economiei si Finantelor pentru reluarea procesului de atragere a investitiilor pentru constructia reactoarelor nucleare trei si patru de la Cernavoda stabileste mai multe termene de realizare.
Astfel, pentru aprobarea strategiei prin HG, termenul final este 2 iulie 2007, pentru numirea comisiei de negociere - 15 iulie 2007, pentru solicitarea ofertelor angajante - 10 august 2007, pentru analiza ofertelor si stabilirea listei investitorilor - 29 octombrie 2007. Negocierea conditiilor de asociere in societatea comerciala se va face in doua etape. Convenirea proiectului documentului de asociere a investitorilor si de infiintare a societatii comerciale are termen pana la 18 ianuarie 2008, in timp ce aprobarea documentelor prin HG (raportul privind finalizarea procesului de atragere de investitii, memorandumul de intelegere convenit cu potentialii investitori etc.) trebuie sa se faca pana la 10 februarie 2008.
Inregistrarea in Romania a societatii comerciale, care va realiza reactoarele trei si patru, este prevazuta sa se intample pana la data de 31 martie 2008. Guvernul va discuta in sedinta de azi proiectul de hotarare privind strategia de selectare a investitorilor pentru constructia reactoarelor nucleare trei si patru de la Cernavoda, au declarat ieri, agentiei NewsIn, oficiali ai Ministerului Economiei si Finantelor (MEF). Executivul ar urma sa aprobe strategia de selectare a investitorilor si sa mandateze MEF sa ia toate masurile necesare pentru implementarea acesteia. Realizarea unitatilor trei si patru de la Cernavoda presupune fonduri de investitii de peste 2,2 miliarde de euro. Fiecare dintre cele doua reactoare ar urma sa aiba o putere instalata de 720 MW.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.