Titlurile Electroputere au inregistrat si in sedinta de ieri o crestere cu 14,37%, dupa numai o ora de tranzactionare si, astfel, in numai doua zile, au acumulat un avans de 29,25%, dupa ce saptamana trecuta actiunile au urcat cu aproape 80%, in urm
Titlurile Electroputere au inregistrat si in sedinta de ieri o crestere cu 14,37%, dupa numai o ora de tranzactionare si, astfel, in numai doua zile, au acumulat un avans de 29,25%, dupa ce saptamana trecuta actiunile au urcat cu aproape 80%, in urma anuntului privind selectarea firmei saudite Al Arrab pentru preluarea uzinei din Craiova. Titlurile Electroputere se afla la a sasea sedinta consecutiva in care inregistreaza cresteri semnificative.
Cotatia actiunilor au atins ieri valoarea de 0,565 lei pe unitate, dupa ce luni a avut un avans de 14,88%.
Cu titlurile acestui emitent s-au realizat 21 de tranzactii pe un volum de 146.300 de actiuni. Valoarea tranzactiilor inregistrate ieri s-a ridicat la circa 82.659 de lei, iar luni lichiditatea totala a atins nivelul de 361.687 de lei.
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a anuntat saptamana trecuta ca oferta firmei saudite Al Arrab pentru Electroputere a fost desemnata castigatoare, iar in urma anuntului titlurile companiei din Craiova au urcat in fiecare sedinta de tranzactioanre cu aproape 15%.
Valoarea totala a preluarii pachetului majoritar al Electroputere, care include plata actiunilor, preluarea datoriilor, investitii si capital de lucru, depaseste cu putin 120 de milioane euro, potrivit unor surse din AVAS. Urmatorul pas in cadrul procesului de privatizare consta in negocierea clauzelor contractuale.
Compania este listata la Categoria a II-a a Bursei de Valori Bucuresti.
Compania a inregistrat anul trecut pierderi de 50,1 milioane lei, in crestere cu 41%, iar cifra de afaceri neta s-a diminuat cu 13%, la 156,5 milioane lei. Electroputere are un capital social in valoare de 12,4 milioane de lei si este una dintre cele mai mari companii aflate inca in portofoliul AVAS.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.