Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private a anuntat, ieri, ca va supraveghea atent modul in care companiile isi promoveaza fondurile de pensii facultative si va interveni impotriva publicitatii inselatoare.
Acest anunt apare ca rezultat al intenselor activitati de marketing si publicitate desfasurate de administratorii fondurilor de pensii facultative pentru promovarea acestora si pentru demararea acestor activitati pentru pensiile administrate privat.
Totodata, autoritatea a avertizat ca va actiona atunci cand va constata situatii de publicitate inselatoare sau activitati de marketing practicate de entitati neautorizate sau neavizate de catre CSSPP pe piata pensiilor private.
"Incalcarea legislatiei din domeniile pensiilor private, protectiei consumatorilor si publicitatii, prin transmiterea de informatii a caror exactitate nu poate fi probata sau prin omiterea unor informatii esentiale cu privire la identificarea si caracterizarea serviciilor oferite, va fi aspru sanctionata de catre CSSPP, care va lua masurile ce se impun si va informa organele abilitate de lege sa solutioneze aceste practici ilegale", se arata in comunicatul institutiei.