Jerry Yang, cofondator al Yahoo, a decis sa preia functia de director executiv, el luand locul lui Terry Semel, care a fost CEO al companiei in ultimii 6 ani. In ultimii 10 ani, Yang s-a ocupat de administrarea afacerilor de dezvoltare a companiei,
Jerry Yang, cofondator al Yahoo, a decis sa preia functia de director executiv, el luand locul lui Terry Semel, care a fost CEO al companiei in ultimii 6 ani. In ultimii 10 ani, Yang s-a ocupat de administrarea afacerilor de dezvoltare a companiei, preferand sa lase pozitia de conducere unor persoane angajate din exterior. "Chiar daca este o responsabilitate foarte mare, pot spune ca sunt pregatit", a declarat Yang, in varsta de 38 de ani, cu ocazia unei conferinte de presa tinute la scurt timp dupa acest anunt. Terry Semel va ocupa pozitia de presedinte, lipsit insa de atributii executive.
Cofondatorul Yahoo, David Filo, care este persoana mai tacuta si mai interesata de partea tehnica din perechea de fondatori, contribuie la administrarea operatiunilor tehnice ce sustin reteaua globala a Yahoo, care beneficiaza lunar de peste 500 de milioane de clienti.
Yang si Filo, in biografiile carora se regaseste gluma potrivit careia amandoi "absenteaza de la programul doctoral de inginerie electrica de la Stanford", fac parte din generatia legendara de studenti care au renuntat la studii pentru a deveni importanti oameni de afaceri. De exemplu, grupul Apple a fost fondat de doi studenti, Steve Jobs si Steve Wozniak, care, in mod asemanator, au renuntat la studii. Fondatorii Google, Larry Page si Serghey Brin, au urmat cursurile aceluiasi departament ca si Yang si Filo, renuntand apoi la studii pentru a pune bazele principalului rival actual al Yahoo.
Yang, care s-a nascut in Taiwan si a crescut in inima regiunii numite Silicon Valley dupa ce familia sa a emigrat acolo, a jucat un rol foarte important in divizia asiatica a Yahoo, unde grupul american domina piata.
Rolul lui Yang va fi de a recupera terenul pierdut in fata grupului Google pe piata publicitara, urmand a se confrunta si cu succesul crescut al unor retele de interactiune sociala precum MySpace si Facebook.
Intr-un interviu, Yang l-a creditat pe Semel, care a condus grupul Yahoo in ultimii sase ani pentru sustinerea si pregatirea sa in ceea ce priveste ocuparea acestei pozitii de o inalta responsabilitate. Conform spuselor lui Yang, Semel a pus bazele unei culturi a "meritocratiei". Yahoo, care a fost creat de Yang intr-o perioada in care era student la universitatea din Stanford, pentru a monitoriza directiile de interes ale acestuia in zilele de inceput ale Internetului, este momentan o afacere mult mai complexa, cofruntandu-se cu o concurenta acerba din partea rivalului Google Inc.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.