Mai precis, anti-Tariceanu, care si-a permis sa fie ales de Congres presedintele ultimului partid istoric si in consecinta sa-l defesenizeze, adica sa-l decontamineze de stanga vechilor structuri introdusa de Valeriu Stoica. Dupa ce ca s-a opus fuziu
Mai precis, anti-Tariceanu, care si-a permis sa fie ales de Congres presedintele ultimului partid istoric si in consecinta sa-l defesenizeze, adica sa-l decontamineze de stanga vechilor structuri introdusa de Valeriu Stoica. Dupa ce ca s-a opus fuziunii PNL cu PD, ceea ce ar fi insemnat moartea dreptei sub eticheta de dreapta, Calin Tariceanu a mai avut si tupeul sa aplice anticipat legea lustratiei in propriul partid. Theodor Stolojan, Valeriu Stoica si restul camarilei prezidentiale nu le pot ierta liberalilor faptul ca s-au curatat de impostura si s-au pronuntat ferm pentru existenta PNL ca partid de dreapta, nesupus planurilor lui Basescu de distrugere a dreptei pentru substituirea ei.
PLD e un avorton al unui proiect nascut mort. Anume, fuziunea PNL-PD din care sa rezulte dreapta stangii. Nimic doctrinar, totul conjunctural in falsa dreapta vizata. Incropirea ei se incearca in continuare pe alta cale, anume noul proiect ridicol al lui Valeriu Stoica. Strategul conjuncturilor vizeaza convingerea liberalilor sa plece din partidul lor, PNL si sa umfle gogoasa PLD, care urmeaza sa fie inghitita de mult mai gonflabilul PD, spre o constructie artificiala ce se va dezumfla in momentul in care Traian Basescu va cadea. Sau va pleca de la Putere. Asta, evident, daca nu se reuseste proclamarea lui ca presedinte pe viata. Deocamdata, sa rememoram pe ici pe colo si anume in punctele esentiale, ceea ce alchimistii dreptei cu epoleti ar vrea sa uitam.
Dupa mineriada din septembrie 1991, presedintele Iliescu l-a desemnat pe Theodor Stolojan premier tehnocrat, cu unicul mandat de a nu face nimic pana la alegerile din 1992. Stolojan a facut totusi ceva, liberal la culme. A nationalizat valuta. Mai precis, a confiscat-o. Punand pe fuga si bruma de (potentiali) investitori straini. Lipsa valutei nu poate constitui o justificare pentru confiscare! Mai mult, a dispus sistarea investigatiilor pe plan extern privind, generic vorbind, conturile lui Ceausescu. Mai precis, valuta Securitatii. Logic, din moment ce stia deja de ea, deoarece tov. Stolojan a fost administratorul valutei tarii in ultimii ani ai regimului comunist. Era doar un umil civil care avea structurile financiare ale Securitatii in subordine. Dosar clasificat. Ca si al centralistului de la Anvers.
Dupa care s-a facut capitalist, si-a mai justificat un pic valuta cu un stagiu la Banca Mondiala, de la care si-a luat concediu si a alergat in tara sa recunoasca valoarea, adica pe presedintele Ion Iliescu, candidat pentru un nou mandat in 1996. Incantat, marele strateg Valeriu Stoica, spalatorul de infractori economici ca ministru al Justitiei, a spart apoi dreapta traditionala, determinand PNL sa-l sustina pe Stolojan candidat prezidential impotriva eternului sau rival Mugur Isarescu, doi tehnocrati care au ingropat sansele dreptei, ducand la finala Iliescu-C.V. Tudor din 2000. Dupa care Stoica l-a adus pe Stolojan in PNL si l-a facut presedinte. Mandatul lor a insemnat protocolul PNL-PSD. Sunt fapte. La fel ca si plansul cu multa jale al lui Basescu atunci cand i-a luat locul de candidat prezidential lui dragul de Stolo in 2004, afirmand ca e santajat si deranjat psihic. Sa ni se spuna cu ce era santajat si daca intre timp s-a tratat.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.