Waterloo e unul din putinele restaurante cu aspect tipic european din Bucuresti - amenajarea nu ia ochii prin nimic, stralucind mai degraba prin simplitate: lambriuri si barne  vopsite in maro inchis, in aceeasi culoare cu mesele, o multime de p
Waterloo e unul din putinele restaurante cu aspect tipic european din Bucuresti - amenajarea nu ia ochii prin nimic, stralucind mai degraba prin simplitate: lambriuri si barne vopsite in maro inchis, in aceeasi culoare cu mesele, o multime de poze de epoca pe pereti. Cum afara era cald, ne-am oprit pe terasa - aerisita, mimand vag rusticul - cu banci in loc de scaune. Servirea e prompta, dar rece, fara zambete sau glume. Ambianta e asigurata de un chill de buna calitate, iar fidelii restaurantului sunt urbanii clasei de mijloc din oras - preturile nu sunt
in nici un caz mici, inhiband alte categorii sociale. Supele creme costa intre 7 si 9 lei, felul principal porneste de la 20 lei, iar un pahar de bere de 0,4 litri porneste de la 6 lei. Daca mai punem si o garnitura (5-7 lei), deja nota de plata incepe sa urce. La desert, un minuscul gaufre costa 4,5 lei, iar clatitele se invart la 6-7 lei - o prietena mi le-a recomandat cele cu whisky, ciuperci si pui. Meniul, foarte diversificat, mai contine fondue, fripturi cu sosuri de bere, ciuperci, mustar (la 28 lei), berbec grill cu ciuperci prajite in unt, rata in sos alb, oua la cuptor cu fructe de mare. Nu am inteles foarte bine ce cauta pe meniu ciorba de fasole cu ciolan afumat. Pentru inceput, ne-am oprit la o crema de ardei rosii, servita cu crutoane. Costa 9 lei, dar gustul e indeajuns de exotic - crutoanele, prajite, accentueaza gustul usor amarui de la ardei. Puiul cu bere (19,5 lei) vine cu un stoemp cu andive. Stoemp este un fel de piure amestecat cu legume. Portiile sunt generoase si gatite impecabil, de o mana de profesionist. si mai bun este berbecul cu bere, carnea de oaie potrivindu-se mai bine decat puiul cu gustul de bere. Stoemp-ul cu salata este o alta ciudatenie foarte gustoasa, aducand cu spanacul. Gaufre cu ciocolata, mi s-a parut cam uscata si fada. Pe scurt, preturile sunt destul de mari, dar calitatea si "exotismul" occidental al bucatariei, precum si generozitatea portiilor te fac sa nu regreti ca ai ales acest restaurant.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.