Compania Grivco, detinuta de familia presedintelui PC, Dan Voiculescu, isi extinde afacerile in domeniul energetic, la malul marii. Primarul comunei constantene Valu lui Traian va accepta o cerere primita din partea directorului general al Gri

Compania Grivco, detinuta de familia presedintelui PC, Dan Voiculescu, isi extinde afacerile in domeniul energetic, la malul marii. Primarul comunei constantene Valu lui Traian va accepta o cerere primita din partea directorului general al Grivco, Lazar Mihai, privind concesionarea terenurilor si pasunilor neproductive agricol, pe o perioada de 25 de ani, "pentru a instala generatoare eoliene". In documentul trimis de Grivco pe 02.05.2007 se mai arata ca "generatoarele eoliene se instaleaza cu o densitate de aproximativ una bucata la hectar, un generator si instalatiile aferente ocupand circa 300-400 metri patrati". In plus, firma lui Voiculescu se angajeaza sa construiasca drumuri de acces catre centralele sale si permite comunei sa pastreze destinatia initiala a terenurilor concesionate. Primaria va incasa anual circa trei miliarde de lei vechi, in schimbul celor 100 de hectare de pasune. Proiectul presupune ridicarea a 10 turbine eoliene, costurile necesare investitiei ridicandu-se la peste 10 milioane de euro, potrivit preturilor pietei.
Compania Grivco a fost acuzata anul trecut de catre deputatul democrat Radu Berceanu ca achizitioneaza energie electrica ieftina de la stat, pe care o vinde ulterior cu preturi mult mai mari, tot la stat. Grivco l-a dat in judecata pe Berceanu si i-a solicitat daune de 2 milioane de euro.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.