Sfarsitul de an scolar a adus o rabufnire a actelor de violenta in scolile din judetul Neamt, inregistrandu-se batai intre elevi, o eleva batuta de un profesor si un profesor batut de un elev. Cel mai grav incident s-a petrecut la cel mai mandru lice
Sfarsitul de an scolar a adus o rabufnire a actelor de violenta in scolile din judetul Neamt, inregistrandu-se batai intre elevi, o eleva batuta de un profesor si un profesor batut de un elev. Cel mai grav incident s-a petrecut la cel mai mandru liceu, Colegiul National "Petru Rares" din Piatra Neamt, intre doi elevi din clasa a XII-a B. Mihai Munteanu, fiul unui prosper om de afaceri apropiat de varfurile administratiei judetene si locale, l-a lovit in cap, cu o bata de baseball, pe colegul Catalin Agafitei, chiar in sala de clasa. Cel lovit a fost luat cu salvarea, iar Consiliul Profesoral a dispus exmatricularea huliganului. Numai ca lantul slabiciunilor, telefoanele, certificatele medicale de la medici psihiatri, dispozitiile inspectorului scolar general Dorina Drexler si prezenta parintilor influenti au facut ca directorul Colegiului "Petru Rares", Mihai Obreja, sa-si dea demisia. Finalul a fost unul aproape fericit, elevul Munteanu nu a mai fost exmatriculat, ci doar transferat la alt liceu, iar directorul general a renuntat la demisie si a revenit pe post. Cel mai recent caz de violenta in scoala s-a petrecut, vineri, 8 iunie, la Colegiul Tehnic "Miron Costin" Roman, intre elevul Florian Agroian din clasa a X-a SAM si profesorul de educatie fizica Adelin Talmacel. Profesorul i-a facut observatii elevului, posibil si cu aplicarea unei palme, iar elevul a ripostat si l-a lovit.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.