Plenul Senatului a respins ieri proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante pe perioada vacantei parlamentare, cu 47 de voturi "pentru", 17 voturi "impotriva" si 4 abtineri.  Proiectul a fost sustinut doar de grupu
Plenul Senatului a respins ieri proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante pe perioada vacantei parlamentare, cu 47 de voturi "pentru", 17 voturi "impotriva" si 4 abtineri.  Proiectul a fost sustinut doar de grupurile parlamentare PNL si UDMR si avea raport de admitere de la Comisia juridica.  Grupurile parlamentare ale PSD, PD, PRM si PC au votat impotriva proiectului legislativ. Liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat ca "Guvernul are destule sarcini de indeplinit pentru a nu primi pe perioada vacantei parlamentare posibilitatea de a emite ordonante". La fel de "ingrijorat" pentru activitatea Guvernului s-a aratat si liderul grupului parlamentar al PRM, Gheorghe Funar, care a spus ca "in acest an Executivul a fost hartuit, nu a fost lasat sa lucreze, iar principala sa preocupare trebuie sa fie pentru integrare si nu pentru legiferare" si ca "Parlamentul este unica autoritate legiuitoare".  Senatorul PC Sabin Cutas a precizat ca partidul din care face parte a hotarat ca trebuie sa monitorizeze activitatea Guvernului si nu ii permite sa fie abilitat de a legifera pe timpul vacantei. Democratul Radu Berceanu a observat ca aceasta abilitare fiind de obicei acordata de majoritatea care sustinea Guvernul in Parlament, acum, aceasta sustinere nu mai exista. De partea Guvernului, liberalul Liderul Puiu Hasotti, a precizat ca imposibilitatea Guvernului de a emite ordonante este o noutate iar in acest caz Parlamentul va trebui sa fie convocat pe perioada vacantei, in cazul in care va fi necesara initierea unei ordonante de urgenta. Proiectul de lege urmeaza sa plece pentru dezbateri la Camera Deputatilor, care este Camera decizionala.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.