Fascinanta Liga Campionilor! Cu un pahar de bere in "bot", admiri fentele lui Ronaldinho, sau ale lui Messi. Admiri promptitudinea lui Inzaghi sau a lui Van Nistelrooy. Scuze, l-am uitat pe "gladiatorul" Gatu

Fascinanta Liga Campionilor! Cu un pahar de bere in "bot", admiri fentele lui Ronaldinho, sau ale lui Messi. Admiri promptitudinea lui Inzaghi sau a lui Van Nistelrooy. Scuze, l-am uitat pe "gladiatorul" Gatuso. Tii cu o echipa, dar nu ea este cea care castiga. E Liga Campionilor. Fascinanta! Patronii cluburilor din Romania au urmat traseul de mai sus, al omului simplu care s-a destins, pentru cate doua ore o data la doua saptamani, cel mult, doar ca locul berii a fost luat de un Chivas sau de un Jack Daniel?s. Acel Borcea cu buteliile, Becali cu pamanturile lui cu tot, Arpad din Ardealul dornic de afirmare, "electronicul" George si Marian Iancu, omul care vrea stadion de 100 de milioane de euro, dar, din orgoliu, lasa traditia Timisoarei pentru ca nu vrea sa-i dea lui Zambon 1,5 milioane de euro. Ei sunt patronii care nu mai vor sa priveasca cea mai tare "liga" din Europa pe un cadru de 100 de cm, fie el cu plasma, ci live, cu echipele lor aruncate acolo, in iarba de pe Bernabeu sau pe cea de pe Old Trafford.

Se pregateste terenul
Gigi a fost deschizatorul. A prins gustul puterii, al celebritatii, al banilor adusi de Champions League. Ceilalti? Vor si ei sa se bucure de "cadourile" pe care le imparte UEFA: cel putin 12 milioane de euro. Motiv suficient pentru ca "bosii" mai-marilor echipe sa-si pregateasca terenul. Achizitii, influenta, contre, bugete marite, atac la arbitri... Dinamo, Steaua, CFR Cluj, Rapid si Poli Timisoara. Ei sunt "copiii" pe care celebrii lor tati vor sa-i inscrie la cea mai buna scoala. Mai ales ca la anul nu mai trebuie sa dea si examenul preliminar.
"Cainii" exulta! Au castigat la pas un campionat care i-a dus in turul trei preliminar al Ligii Campionilor. E drept, sanse mici de a-l trece, asa ca si-au facut planurile pentru o participare directa, la anul. Au dat tunul cu Ianis Zicu. Nu a fost singurul cadou pe care Mircea Rednic l-a primit de la Borcea. Florin Bratu si Vali Nastase au intregit o supercampanie de transferuri pentru Dinamo, care "ciupise", inainte de finalul campionatului, si o farama din Steaua: Daniel Oprita.
Sfatuit de altii sau, pur si simplu, nu i-au placut jucatorii adusi de MM Stoica. Asa ca Gigi Becali l-a debarcat pe manager. Si, ceva mai tarziu, a inceput curatenia de straini din lotul lui Oli. S-a orientat spre campionatul intern. L-a lovit, mai intai, sub centura pe Copos, cand i l-a luat pe Badoi. Au urmat galatenii Gurita si Vatca, timisoreanul Emeghara si fostul copil-minune, Neaga. A batut din palme si a zis:
"Gata, eu mi-am facut echipa pentru Liga Campionilor".
Arpad Paskany a mutat, in primul rand, pe banca tehnica: Ioan Andone. "Falcosul" s-a pus pe treaba, imediat ce a ajuns la Cluj.
A taiat opt nume de pe lista, dar a ramas cu strainii care nu au complexe de inferioritate in fata Stelei, a lui Dinamo
sau a Rapidului. Mai mult, au venit doi portughezi: Leao si Claro. Si un suedez: Niclas Sandberg.
In defensiva pe care-o va incropi tehnicianul si-a gasit locul ex-bistriteanul, dorit de Panathinaikos, Gabi Muresan.
George Copos plange. Zicu, cel care i-a adus fericirea in finala Cupei Romaniei, s-a dus la "dusman". Bratu a urmat acelasi traseu. L-a parasit si Razvan, care nu a mai rezistat figurilor pe care patronul i le-a facut an de an, luna de luna, zi de zi. George s-a transformat in atlet si a plecat ca din pusca in cursa cu premiul special: Ladislau Boloni. N-a iesit primul. Lista lui Copos? Bergodi, antrenor, Boya si Bozovic, jucatori! Cam subtire, pentru un razboi asa de mare.
Marian Iancu s-a miscat si el cum a putut, ca un "patron de provincie". L-a vrut pe Zicu, dar era greu sa castige un razboi asa de mare. Si-a adus, la randul lui, antrenor: Dusan Uhrin. Jucatori? Deocamdata, doar Aliuta. Si, la cererea expresa a ex-rapidistului Artiom Karamian, a venit pe Bega fratele armeanului, Arman. Marian Iancu mizeaza, insa, pe banii veniti de la BKP si mai are la dispozitie o luna sa "momeasca"
fotbalisti de clasa.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.