Toti angajatii care au varsta pana in 35 de ani trebuie sa adere la un fond privat de pensii obligatorii. Continuam, astazi, sa va prezentam un set de intrebari si raspunsuri din partea Consiliului de Supraveghere a Sistemului de Pensii Privat

Toti angajatii care au varsta pana in 35 de ani trebuie sa adere la un fond privat de pensii obligatorii. Continuam, astazi, sa va prezentam un set de intrebari si raspunsuri din partea Consiliului de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), referitoare la prevederile Legii nr. 411 din 2004, privind pensiile administrate privat.
Care este perioada prevazuta de lege pentru a imi alege un fond de pensii administrat privat?
- In termen de 4 luni de la data la care este anuntata oficial declansarea perioadei de alegere a unui fond de pensii administrat privat.
Ce se intampla daca nu am ales un fond de pensii administrat privat in termenul stabilit de lege de 4 luni?
- Veti fi repartizat aleatoriu la un fond de pensii de catre institutia de evidenta. Institutia de evidenta va notifica faptul ca, in termen de 30 de zile calendaristice, urmeaza sa fiti repartizat, aleatoriu, la un fond de pensii administrat privat.
Pot sa particip la mai multe fonduri de pensii administrate privat?
- Nu, o persoana nu poate fi participant, in acelasi timp, la mai multe fonduri de pensii administrate privat (obligatorii).

Cui dam banii
Deocamdata au fost autorizate sa ofere pensii facultative doar patru firme: ING Asigurari de viata, Aviva Asigurari de viata, BCR, Asigurari de viata si Allianz-Tiriac Societate de administrare a fondurilor de pensii facultative. Acestea se pot ocupa si de pensiile obligatorii.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.