Numarul constantenilor care au ales sa lase in urma viata lumeasca si sa se dedice lucrurilor sfinte a crescut de cinci ori, fata de 1989, potrivit informatiilor furnizate de Inalt Prea Sfintia Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. In cele 30

Numarul constantenilor care au ales sa lase in urma viata lumeasca si sa se dedice lucrurilor sfinte a crescut de cinci ori, fata de 1989, potrivit informatiilor furnizate de Inalt Prea Sfintia Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. In cele 30 de manastiri din Constanta exista in prezent aproximativ 460 de calugari si maicute, iar numarul acestora este in crestere. Ca o consecinta, in judet au fost ctitorite, in ultimii doi ani, zece manastiri, dintre care amintim: Sfanta Maria Magdalena, din Cobadin, o manastire de calugari la Valea Teilor, o alta la Visterna, apoi la Capidava, Topalu si Adancata, schiturile Strunga din Oltina si Axiopolis, din Cernavoda. Numarul celor care isi cauta linistea sufleteasca in mediul monahal este insa mult mai mare, existand destule cazuri in care oameni foarte saraci, bolnavi sau care au suferit, pur si simplu, o dezamagire in dragoste, vin la manastire fara a se calugari. Oamenii muncesc, participa la activitatile monahale si isi cauta alinarea sufleteasca departe de lumea care i-a dezamagit, dar nu se calugaresc.
Singurul criteriu pe care trebuie sa-l indeplineasca cei care aleg viata monahala este dragostea fata de Dumnezeu, ne spune IPS Teodosie: "Cine nu are dragoste fata de Dumnezeu nu sta in manastire. Cei care vin aici din alte motive nu au cum sa ramana".


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.