E un obicei de cand lumea ca politicienii romani sa fie alintati de alegatori, de presa ori de colegi cu diverse porecle, care mai de care mai duioase. Unele ii scot din minti, cu altele se resemneaza, in timp ce anumite porecle realmen


E un obicei de cand lumea ca politicienii romani sa fie alintati de alegatori, de presa ori de colegi cu diverse porecle, care mai de care mai duioase. Unele ii scot din minti, cu altele se resemneaza, in timp ce anumite porecle realmente scot din anonimat pe purtatorii lor. Mihail Kogalniceanu era poreclit "Kogalceveanu", caci era cam certaret, Gheorghe Asachi era "Carcalet", Titu Maiorescu era "Centrala". Sa vedem care mai e situatia la zi a poreclelor politicienilor romani. Basescu se mentine cu mai vechile "Piratul", "Baselu", Marinarul" si "Jack Daniels", la fel si Tariceanu cu "Razgandeanu" si "Moliceanu", asta din urma in scadere, totusi. Ii face placere sa mai auda uneori "Duriceanu". I se mai spune si "Fanariotu". Ion Iliescu e tot "Bunicuta", "Obi Ion" sau "Tataia", iar Nastase "Aneu", "Bombonel" sau "Agoniseanu". Elena Udrea e "Golden Slit", Stolojan "Frankenstein", Vosganian "Armeanu" sau "Cioc", Vacaroiu "Vodcaroiu" si, mai nou, "Frisca", dupa ce s-a aflat ca e mort dupa substanta respectiva, Vadim Tudor "Rudotel" sau "W.C. Tudor", iar Gigi Becali "Jiji", "Oierul" ori "Latifundiarul". Dan Voiculescu nu mai scapa de porecla "Felix", care il enerveaza, dar nu mai mult decat cea veche, "Hagi Tudose", produsa de "generozitatea" sa proverbiala. Cum nici Marko Belo nu scapa de "Lenin", evident, doar din cauza asemanarii fizionomiei. Democratul Aristotel Cancescu e poreclit de subalterni "Taticu", in timp ce primarul Brasovului, George Scripcaru, e "Greierasul", "Jorj Violonistul" ori "Scripy". Lui Emil Boc, fostul "Geolgaut" (e pasionat de fotbal), i se spune acum "Emilus de plus" dupa episodul cu amanta, iar lui Andrei Chiliman, liberalul care conduce sectorul 1, "Chilu' mamii". Deputata PD Anca Constantinescu, fosta "Ciocu' mic" e, acum, "Michael Jackson", in timp ce secretarei Camerei Deputatilor, Georgeta Ionescu, i se spune "Mumia", pe motiv de operatii estetice masive. Senatorul PSD Otilian Neagoe e poreclit "Etilian Neagoe", iar colegul sau, Constantin Nita, "Pateu" sau "Nita Piulita", pentru ca are un lant de patiserii, iar candva a lucrat la Tractorul. Norica Nicolai e "Matusa", de la scandalul cu "nepoata", din Parlament, Vanghelie e, in continuare, "Almanahe", asteptand o noua gafa care sa il scape de vechea porecla, in timp ce democratul Marius Marinescu nu agreeaza deloc porecla de "Bideu". Monica Macovei a mai scapat nitel, de cand nu mai e in guvern, de porecla "Plangacioasa", pentru ca se lamenta perpetuu in sedintele executivului, ca si de "Keep walking", dobandita dupa celebrul episod al betiei de la Costinesti. Liberalul Mihai Voicu e poreclit nici mai mult, nici mai putin decat "Chihuahua", in timp ce Sebastian Vladescu e "Casanova", nu neaparat pentru felul cum i-a suflat nevasta mai tanarului Cristian Boureanu. Cat despre fostul ministru al Externelor, Mihai Razvan Ungureanu, acesta s-a ales cu "Mereu", de la initialele numelui sau.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.