>> Steaua a declansat o campanie furibunda de transferuri, cel mai important de pana acum fiind cel al lui Emeghara.

>> Multi jucatori pe lista de transferuri. >> Olaroiu cauta de zor un portar care sa-i faca concurenta lui Cernea.
>> Steaua a declansat o campanie furibunda de transferuri, cel mai important de pana acum fiind cel al lui Emeghara.

>> Multi jucatori pe lista de transferuri. >> Olaroiu cauta de zor un portar care sa-i faca concurenta lui Cernea.

>> Vicecampioana vrea sa-si asigure viitorul transferand mai multi jucatori tineri.
adrian neaga, emeghara, badoi, pintilii, Bicfalvi, Gurita, Vatca - cu totii au semnat contracte cu Steaua pentru viitorul sezon. Pe lista de asteptare, alte nume, un ceh de la Mlada Boleslav, un polonez si un brazilian de la Korona Kielice, Herea de la FC National, Szekely de la Otelul Galati, Marius Popa de la Poli Timisoara. Una peste alta, o intreaga noua echipa daca ne gandim ca Steaua nu a schimbat numai la nivelul lotului de jucatori, ci si la cel al managerului general, locul lui Mihai Stoica fiind luat de Adrian Ilie.
Nici lista plecarilor nu e prea scurta. Brazilienii Andrey si Elton sunt pe "lista neagra", primul fiind lasat sa plece liber de contract, cel de-al doilea avand ca pret 500.000 de euro. Francezul Thereau s-a saturat si el de Bucuresti si vrea sa plece, dar suma ceruta de stelisti pentru el, 2,5 milioane de euro, ii tine departe pe belgienii de la FC Bruges, care par a fi cei mai interesati de el. Apoi, lista romanilor care pleaca are doua "componente". Mai intai, cei de care vrea sa scape Gigi Becali, adica Baciu, Bostina, Lovin si Stelian Stancu, apoi cei care vor sa plece de la Steaua in strainatate, in speta Dorin Goian (probabil in Germania, dar cu oferte si din Anglia, se pare ca de la Everton), Victoras Iacob (ofertat de doua echipe din Germania) si Sorin Paraschiv (dorit in Franta in principal de Strasbourg).

Scandalul verii, cel cu Elton
Probabil ca atunci cand a dat "unda verde" transferului lui Elton la Steaua, Gigi Becali nu s-a gandit nici o clipa ca acesta ii va aduce o gramada de batai de cap. In primul rand, anuntat ca vine pentru 800.000 de euro, s-a dovedit ca Elton a costat mult mai mult, peste 2 milioane, o buna parte din bani fiind directionati catre dubioase firme de consultanta! Acum, Becali vrea sa scape de micutul brazilian, numai ca acesta nu accepta sa plece sa joace la UTA Arad si nici la Unirea Urziceni, el dorind sa evolueze numai la Steaua! "Daca nu vrea decat la Steaua, sa ramana la Steaua. O sa ramana la Steaua II, in Liga a III-a. Ce sustinere din partea lui Olaroiu? Gata, Elton pleaca la Arad sau se duce la Liga a III-a si cu asta basta, ce, stam acum sa-i facem poftele lui Elton? Sta Steaua in loc de Elton, ce, facem pe placul lui Elton? Steaua are niste obiective clare si grele, nu ne jucam acum de-a Elton si de-a Steaua", a precizat finantatorul Gigi Becali.
Intrebat daca va pleca vreunul dintre jucatorii pe care dorea sa-i cedeze, Becali a mentionat ca acestia nu au gasit echipe. "Nu-mi bat joc de oameni, nu-i dau afara, le gasesc echipe sa plece in alta parte, dar nu-mi bat joc de oameni. E meseria lor. Nu vrea sa plece Elton? Sa ramana la Steaua Elton! E painea lui, nu pot sa-mi bat joc de copil, dar la Steaua II isi ia salariul si cu asta basta", a subliniat finantatorul FC Steaua.

Cine-i jucatorul misterios?
Steaua pregateste transferul unui jucator misterios, pe care Becali spune ca il doreste personal. "Mai avem un jucator pe care vreau sa-l iau, din strainatate. Unul pe care chiar il vreau eu. Mi-a aratat caseta Adrian Ilie si am zis: Pe asta neaparat sa-l luati. Ce, se ia jucator fara sa-l vad eu? Asa era inainte, acum nu se face ca inainte. Nu e argentinian, o sa vedeti voi. Nu stiu nici unde joaca, nici cum il cheama, doar l-am vazut pe caseta. Joaca numar 5, 8, acolo. Fundas dreapta, fundas la marcaj, mijlocas in fata apararii, toate joaca. Poate sa joace si varf, o sa vedeti", a spus Becali.
Patronul Stelei a mentionat ca managerul general Adrian Ilie este un foarte bun specialist in privinta jucatorilor. "De acum incolo nu vor mai veni jucatori aiurea la Steaua. Nu va aduce niciodata jucatori sa facem experiente la Steaua. El se lasa de impresariat. Va semna oficial acum, cand o sa deschidem sezonul. Ii vom prezenta pe toti jucatorii noi, Emeghara, Badoi, Neaga, toti, va fi si el prezentat, va fi manager la Steaua. Manager si alte functii poti sa le ai pe viata, antrenor e mai greu sa ai pe viata, trebuie sa ai rezultate", a comentat el. Intrebat daca sunt noutati in conducerea clubului, dupa zvonurile din ultimele zile care il dadeau pe Gheorghe Hagi presedinte la Steaua, Becali a replicat: "Nu este adevarat ce a aparut".

Argentinienii nu calca in Ghencea
Steaua a avut o tentativa de a inlocui jucatorii brazilieni de la echipa cu unii argentinieni, portarul Carizo si mijlocasul Belluschi. Pretul prea ridicat sau faptul ca acestia aveau si alte oferte a facut ca tranzactiile sa "supravietuiasca" o singura zi, la nivel de zvon. Finantatorul stelist a declarat ca a facut o oferta gruparii River Plate pentru Fernando Belluschi "si atat". "N-au mai raspuns de atunci", a adaugat el. "L-am vazut pe Belluschi si pe casete si nu mi-a mai placut. I-am facut o oferta de 5 milioane de euro lui River. Mai mult nu dau. Nu merita mai mult. Nu a mai fost nevoie de referendum, trebuie intai sa accepte ei oferta de 5 milioane, dupa aia negociem salariul jucatorului", a explicat Becali situatia ofertei pentru argentinianul Belluschi de la River Plate.

ACHIZITIE
>> Transferul verii, Adrian Ilie

Pentru foarte multa lume, transferul verii la Steaua nu este nici nigerianul Emeghara, nici rapidistul Badoi si nici "asiaticul" Neaga, ci venirea lui Adrian Ilie, ca manager general, pe postul lasat liber de Mihai Stoica. Om de fotbal, impresar, un bun manager la firmele pe care le patroneaza, Adrian Ilie pare a fi mutarea invingatoare din toate punctele de vedere: charismatic, cu priza la suporteri, inteligent, bun afacerist si, nu in ultimul rand, cu multe relatii "provocate" de meseria de impresar. "Cobra" care sta in tribune are sanse sa calce pe urmele atacantului letal din teren.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin