Staretul Månastirii Neamtului ar putea fi urmarit penal pentru construirea unui complex farmaceutic in zona de protectie a monumentului istoric.

Inspectoratul de Stat in Constructii a amendat cu 1.500 lei Primaria comunei Vanatori-
Staretul Månastirii Neamtului ar putea fi urmarit penal pentru construirea unui complex farmaceutic in zona de protectie a monumentului istoric.

Inspectoratul de Stat in Constructii a amendat cu 1.500 lei Primaria comunei Vanatori-Neamt in cazul eliberarii unei autorizatii de construire ilegala catre staretul Manastirii Neamtului, pentru ridicarea unui complex farmaceutic in zona de protectie a monumentului istoric. „Sanctiunea a fost aplicata sefului comisiei de urbanism din cadrul primariei, conform Legii 50, pentru neorganizarea si neexercitarea privind disciplina in autorizarea si executarea lucrarilor de constructii“, a declarat, marti, pentru NewsIn, inspectorul sef al institutiei nemtene, Andrei Ignat.

Potrivit acestuia, inspectoratul nu va sesiza organele de urmarire penala si in cazul primarului comunei, deoarece fapta pentru care se face vinovata municipalitatea locala este contraventie, si nu infractiune, conform Legii 50/1991.

Specificul monumentului istoric ar putea fi schimbat
In schimb, pe numele staretului Manastirii Neamtul ui va fi intocmit un dosar penal de catre politia nemteana pentru executarea fara autorizatie a lucrarii de constructie in zona de protectie a månastirii, fapta ce constituie infractiune conform aceluiasi act normativ.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.