Acest inceput de saptamana nu a fost concludent pentru evolutia bursei. Tendintele indicilor au fost mixte, iar lichiditatea s-a mentinut scazuta. Este interesant de remarcat faptul ca, daca luni BET-FI crestea, iar ceilalti trei indici ai pietei au
Acest inceput de saptamana nu a fost concludent pentru evolutia bursei. Tendintele indicilor au fost mixte, iar lichiditatea s-a mentinut scazuta. Este interesant de remarcat faptul ca, daca luni BET-FI crestea, iar ceilalti trei indici ai pietei au scazut, marti situatia a fost exact invers. Oricum, fluctuatiile preturilor au fost nesemnificative. Marti lichiditatea a fost ceva mai ridicata, depasind cu putin nivelul de 14,8 milioane de euro, dintre care 9,7 milioane de euro pe segmentele BVB si 5,1 milioane de euro pe piata Rasdaq.
Cele mai tranzactionate actiuni au fost din nou SIF-urile, Banca Transilvania si Petrom Bucuresti. De data aceasta insa, titlurile TLV s-au detasat clar ca lider al zilei la capitolul lichiditate, valoarea transferurilor depasind 6 milioane lei, fata de doar 2,8 milioane lei in cazul celui mai activ SIF. Evolutia actiunilor TLV a fost descendenta la inceputul zilei si pana aproape de inchidere. Cu cateva minute inainte de finalul sedintei de tranzactionare insa, au aparut in piata ordine de cumparare mai agresive, care au dus cotatia de la circa -1% comparativ cu pretul de referinta de luni pana la ±1,32% pe un volum cumulat de tranzactionare de aproximativ 1 milion de actiuni (din cele circa 6 milioane de actiuni tranzactionate in total marti).
Societatile de investitii financiare nu au aratat o directie clara, ramanand in teritoriu neutru. Primele trei au inchis ziua in usoara crestere, SIF4 Muntenia a scazut cu peste 2%, iar SIF5 Oltenia s-a mentinut la aceeasi cotatie de referinta ca in ziua anterioara. Volumul de tranzactionare cel mai important a fost inregistrat de SIF2 Moldova. Miercuri, piata asteapta stiri referitoare la contestatia depusa de catre actionarul Cocor SA referitoare la decizia de majorare a capitalului social al SIF3 Transilvania.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.