Plenul Senatului a respins, astazi, cu 47 de voturi 'pentru', 17 'impotriva' si 4 abtineri, proiectul Legii de abilitare a Guvernului pentru a emite ordonante, dupa ce PSD, PRM si PC anuntasera ca sunt impotriva acestui proiect, informeaza Rompres.&n
Plenul Senatului a respins, astazi, cu 47 de voturi 'pentru', 17 'impotriva' si 4 abtineri, proiectul Legii de abilitare a Guvernului pentru a emite ordonante, dupa ce PSD, PRM si PC anuntasera ca sunt impotriva acestui proiect, informeaza Rompres. In sala, la momentul votului, a fost prezent doar ministrul Apararii, Teodor Melescanu. Este pentru prima oara cand Senatul respinge proiectul privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante pe perioada vacantei parlamentare. Camera Deputatilor este insa camera decizionala in privinta acestui proiect.
Proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emita ordonante in vacanta parlamentara a fost aprobat in sedinta din 4 mai a Executivului. In 28 mai, plenul Senatului a dezbatut Legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonante, insa, la propunerea PSD, au decis retrimiterea actului normativ la Comisia juridica pentru inca doua saptamani.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.