Compania Rompetrol Rafinare, membra a grupului Rompetrol, va livra din 25 iunie, pe piata interna, motorina Euro 4, cu 2% biodiesel, in conformitate cu normele europene care vor intra in vigoare la 1 iulie, anunta un comunicat al companiei. Necesarul
Compania Rompetrol Rafinare, membra a grupului Rompetrol, va livra din 25 iunie, pe piata interna, motorina Euro 4, cu 2% biodiesel, in conformitate cu normele europene care vor intra in vigoare la 1 iulie, anunta un comunicat al companiei. Necesarul de biodiesel al companiei este de aproximativ 2.500 de tone lunar, fiind asigurat atat din import, cat si de pe piata interna. "Aceasta este a doua unitate a grupului care furnizeaza biocarburanti, dupa introducerea in luna mai, in statiile de distributie operate in Franta (proprii si Dyneff), a carburantului verde Super Etanol E85", se mai spune in comunicat. Rompetrol a anuntat ca are in proiect si construirea unei instalatii proprii de producere a biodieselului, la rafinaria Petromidia, pentru care sunt estimate investitii de 18 milioane de dolari. In prezent, Rompetrol Rafinare produce carburanti la standardul Euro 4, iar la sfarsitul anului 2005, compania si-a aliniat productia de motorina si la standardul Euro 5, norma obligatorie in Romania din 2009. Potrivit comunicatului, compania si-a programat, in urmatorii doi ani, investitii de circa 250 de milioane de dolari pentru majorarea capacitatii de rafinare la cinci milioane tone pe an.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.