Reteaua de magazine de distributie IT&C Twister, a grupului Tornado Sistems, se va extinde prin franciza, a anuntat directorul executiv al companiei, Catalin Ionescu. "Ne-am propus sa oferim o alta perspectiva in coordonarea vanzarilor de retail
Reteaua de magazine de distributie IT&C Twister, a grupului Tornado Sistems, se va extinde prin franciza, a anuntat directorul executiv al companiei, Catalin Ionescu. "Ne-am propus sa oferim o alta perspectiva in coordonarea vanzarilor de retail din tehnologia informatiei. Sistemul este avantajos si nu presupune imobilizari in stocuri, marfa fiind achizitionata in regim de custodie, iar investitia medie necesara pentru deschiderea unui astfel de magazin, de maximum 85 mp, este de 10.000 de euro."
Este vorba despre primul distribuitor din domeniu, de un asemenea calibru, care a luat decizia sa se extinda in acest fel, desi exemple de succes curg in celelalte domenii economice.
Noul sistem de retail presupune ca Twister, in calitate de francizor, sa acorde retelei sale nationale de parteneri know-how-ul, precum si stocul de produse IT, asistenta pentru dezvoltarea afacerii si training pentru personal. "Prin aplicarea acestui sistem, intentionam sa crestem reteaua la o suta de magazine pana in 2009, a mai adaugat Catalin Ionescu. Acestea sunt tendintele pietei din Romania. Retailul tehnologic va creste, context in care retailerii organizati in retele mari se vor dezvolta rapid, iar cei individuali vor disparea."
Contractele de franciza vor fi incheiate pe o perioada de minimum cinci ani, iar stocul minim va fi de 30.000 de euro. Dar important de mentionat este faptul ca francizatul va avea dreptul sa realizeze 25 la suta din achizitii si de la alte firme.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.