Raportul subcomisiei parlamentare de ancheta privind legalitatea retrocedarii castelului Bran, afirma ca actele retrocedarii sunt "total lovite de nulitate", deoarece procedurile nu au fost respectate. Restituirea a fost ilegala, nefiind respectate L
Raportul subcomisiei parlamentare de ancheta privind legalitatea retrocedarii castelului Bran, afirma ca actele retrocedarii sunt "total lovite de nulitate", deoarece procedurile nu au fost respectate. Restituirea a fost ilegala, nefiind respectate Legea 213 si Constitutia care stipuleaza ca domeniul public este inalienabil. Pe de alta parte, la momentul cand s-au stabilit mostenitorii, nu s-au respectat procedurile, astfel incat, in prima cerere formulata catre Prefectura Brasov au existat cinci persoane, iar restituirea s-a facut catre trei din cei cinci mostenitori. Cazul Bran insumeaza 24 de volume de documente, adica peste 2.000 de pagini. La randul sau, presedintele Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, social-democratul Tudor Mohora, a declarat ca aceasta subcomisie a prezentat concluziile sale, dar "nu are cum sa le absolutizeze, pentru ca trebuie insusite de plenul Camerei" si ca sunt elemente care ar putea sa puna autoritati ale statului in postura de a lucra pentru a da raspunsuri la aceste semne de intrebare". Deputatii se vor pronunta saptamana viitoare in privinta raportului.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.