Prim-ministrul si presedintele palestinian au scapat cu viata, dar cladirile au fost avariate. In luptele desfasurate in ultimele 24 intre Fatah si Hamas au fost ucisi 20 de combatanti si raniti 50. Cele doua miscari politice se invinovatesc una pe c
Prim-ministrul si presedintele palestinian au scapat cu viata, dar cladirile au fost avariate. In luptele desfasurate in ultimele 24 intre Fatah si Hamas au fost ucisi 20 de combatanti si raniti 50. Cele doua miscari politice se invinovatesc una pe cealalta, de lichidari reciproce. Numeroase alte locuinte ale unor fruntasi Fatah si Hamas au fost atacate in Gaza cu rachete si focuri automate. O guerila Hamas a atacat casa fruntasului Fatah Hassan Abu Rabia, ucigand trei femei si pe fiul acestuia, in varsta de 14 ani. Ramas fara munitii, Abu Rabia a fost luat prizonier. O alta banda inarmata a tras 45 de gloante in colonelul Jamal Abu-Giyan, unul dintre fruntasii Fatah din Gaza. Fratele sau a incercat sa-l salveze dar a fost si el ciuruit de gloante. Replica n-a intarziat: o guerila Fatah a incendiat casa unui deputat Hamas si l-a taiat in bucati pe Naim A-Dahdih, comandant al guerilelor teroriste hamasnice "Az a-Din al-Kassam". Ambele parti si-au extins operatiunile in spitalele din Han Yunis si Gaza, obiectul razbunarii lor fiind combatantii raniti. Gaza este controlata de bandele Hamas, dar Fatah ameninta sa loveasca fara mila in Cisiordania unde detine superioritatea. Daca ciocnirile armate dintre Fatah si Hamas se vor extinde in Ramallah, Hebron, Kalkilia, Bethleem, Ierihon, Schem si Ierusalimul de Est, razboiul civil palestinian va capata o alura catastrofala. Liga Araba si conducatorii lumii musulmane incearca, fara rezultate pana acum, sa stinga focarele conflagratiei. Presedintele egiptean Hosni Mubarak l-a trimis pe generalul Burhan Hamad in Gaza, dar acesta a declarat: "Dialogul e intre surzi". Generalul s-a adresat populatiei sa iasa pe strazi si sa-i impiedice pe combatantii inarmati sa mai traga unii in ceilalti.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.