BBC
Cioroianu, in SUA

Ministrul roman de Externe, Adrian Cioroianu, a inceput ieri o vizita la Washington, in contextul unui schimb de replici intre SUA si Rusia pe tema scutului antiracheta, dar si a prezentei bazelor americane din R
BBC
Cioroianu, in SUA

Ministrul roman de Externe, Adrian Cioroianu, a inceput ieri o vizita la Washington, in contextul unui schimb de replici intre SUA si Rusia pe tema scutului antiracheta, dar si a prezentei bazelor americane din Romania. Cioroianu ajunge la Washington dupa ce administratia de la Bucuresti a transmis semnale neclare privind prezenta trupelor romanesti in Irak, ca parte a fortei multinationale. In timp ce presedintele Basescu vrea sa mentina trupele in zona, primul ministru, care este presedintele PNL - partidul din care face parte si domnul Cioroianu - spune ca retragerea ar fi necesara. Este de asteptat ca atat secretarul de stat Condoleezza Rice, cat si consilierul prezidential Stephen Hadley sa ceara explicatii. Un alt posibil subiect de discutie este raportul Consiliului Europei care acuza Romania ca ar fi oferit SUA acces in baze secrete pentru interogarea unor persoane suspectate de terorism. (...) Politica externa americana sprijina proiectul presedintelui Basescu privind controlul zonei de la Marea Neagra, acolo unde se intalnesc mai multe rute de transport al energiei din zona Caucazului. In fine, este de asteptat ca ministrul Cioroianu sa ceara partii americane ridicarea vizelor pentru romani.

THE HERALD
Mai putini britanici in PE

Sase din cele 12 circumscriptii electorale britanice in care sunt desemnati europarlamentarii vor pierde cate un reprezentant in Parlamentul European (PE) pentru a permite ajustarea forului de la Strasbourg dupa aderarea Romaniei si Bulgariei incepand cu legislatura din 2009. Europarlamentarii britanici au demarat o campanie pentru a bloca aceasta procedura menita sa reduca numarul de reprezentanti in PE, Scotia fiind una dintre circumscriptiile vizate de aceasta masura.

LAS PROVINCIAS
Imigratie franata

Asociatia romanilor din Valencia considera ca imigratia provenita din Romania "se va opri", relata ziarul spaniol Las Provincias. Adriana Vidroiu, presedinta Agrupacio Romanesa per la Cultura Nou Horitzo, este de parere ca venirea concetatenilor sai in Comunidad Valenciana si in intreaga Spanie s-ar putea mentine timp de un an sau cel mult doi. "Oamenii vin aici sa lucreze, iar, daca nu gasesc un loc de munca in doua sau trei saptamani, se intorc in Romania", a declarat Vidroiu, subliniind ca imigratia este "pe punctul de a fi franata, deoarece nu mai este asa de usor sa gasesti de munca".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.