Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, solicita ministrului Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, printr-o noua adresa, sa renunte la amanarea transferului centralelor electrice de termoficare in subordinea municipalitatii, informeaza
Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, solicita ministrului Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, printr-o noua adresa, sa renunte la amanarea transferului centralelor electrice de termoficare in subordinea municipalitatii, informeaza un comunicat al primariei remis, astazi, Agentiei ROMPRES.

Potrivit sursei citate, "Adriean Videanu considera exagerata motivatia invocata de Ministerul Economiei si Finantelor, prin atribuirea calitatii de 'centrala de sistem' unor CET-uri din Bucuresti, intrucat pornirea si oprirea lor nu afecteaza sensibil functionarea Sistemului Energetic National, acesta fiind suficient de stabil in urma retehnologizarilor efectuate in ultimii zece ani".

"Va reamintesc faptul ca, prin adresa nr. 221 din 8 iunie 2007, am solicitat Ministerului Economiei si Finantelor eliminarea propunerii de amanare a transferului CET-urilor si intocmirea documentelor de transfer, astfel incat sa se faciliteze emiterea unei hotarari de guvern privind transferul si apoi trecerea imediata la predarea-primirea patrimoniului. Orice intarziere va afecta coordonarea functionarii eficiente a sistemului de incalzire centralizata pentru sezonul rece urmator, in detrimentul populatiei. Primaria Bucuresti este capabila sa creeze conditii pentru reducerea costurilor pretului la energia termica pentru consumatori prin sistemul subventiilor ce le va acorda", scrie primarul Capitalei in cea de-a doua adresa transmisa ministrului economiei si finantelor.

Ministerul Economiei si Finantelor a propus, prin intermediul Strategiei Energetice Nationale, amanarea pana in 2008 a transferului CET-urilor catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti, desi astfel s-ar incalca prevederile HG 462/2006, precum si prevederi ale programului de guvernare.

Prin Hotararea nr. 93/31.05.2007, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a autorizat Executivul Primariei sa emita scrisoarea de intentie pentru preluarea prin transfer de la Ministerul Economiei si Finantelor a centralelor electrice de termoficare, care alimenteaza sistemul de incalzire centralizata a Capitalei, subliniaza documentul citat.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.