Presedintele Parlamentului European, Hans-Gert Pottering, si-a manifestat interesul de a veni in Romania in toamna acestui an, in scopul initierii dezbaterilor privind alegerile pentru PE. Anuntul a fost facut de premierul Calin Popescu-Tariceanu, ci
Presedintele Parlamentului European, Hans-Gert Pottering, si-a manifestat interesul de a veni in Romania in toamna acestui an, in scopul initierii dezbaterilor privind alegerile pentru PE. Anuntul a fost facut de premierul Calin Popescu-Tariceanu, citat de Rompres, la finalul intalnirii pe care a avut-o marti, la Bruxelles, cu inaltul oficial european. In opinia primului-ministru, dezbaterile in cadrul campaniei pentru alegerile europene ar trebui sa se concentreze pe subiecte de interes european si nu pe teme legate de politica interna. Alegerile pentru PE trebuie organizate pana la finalul acestui an. Scrutinul fusese programat initial pentru data de 13 mai, dar a fost amanat de Guvern.
Seful Executivului si-a motivat decizia, la acel moment, prin faptul ca dezbaterea din campania electorala ar fi fost perturbata de disputele interne privind votul uninominal si de demararea procedurilor privind demiterea sefului statului.
Premierul Calin Popescu-Tariceanu si-a exprimat regretul, in cadrul intalnirii pe care a avut-o cu presedintele Parlamentului European pentru faptul ca disputele politice din perioada referendumului pentru demiterea lui Traian Basescu au afectat perceptia externa asupra Romaniei.
'Regret ca toata campania care a avut loc cu ocazia referendumului care s-a tinut pe 19 mai a afectat, intr-o buna masura, perceptia asupra Romaniei, pentru ca foarte multe declaratii care s-au facut in acea perioada, legate de incetarea reformelor, i-au facut pe multi europeni si pe multi jurnalisti straini sa se intrebe realmente daca in Romania este asa cum unii faceau declaratii', a spus seful Executivului.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.