>> Vara aceasta sunt asteptati la clinica din Eforie Nord peste 3000 de turisti straini.

>> Pacientii stau la rand cate trei, patru luni pentru a ocupa unul din cele 150 de paturi.

>> Un sejur de doua saptamani la ambulatoriu co
>> Vara aceasta sunt asteptati la clinica din Eforie Nord peste 3000 de turisti straini.

>> Pacientii stau la rand cate trei, patru luni pentru a ocupa unul din cele 150 de paturi.

>> Un sejur de doua saptamani la ambulatoriu costa 140 de euro.

La spitalul clinic de Recuperare, Medicina Fizica si Balneologie din Eforie Nord, exista 150 de paturi pentru care se lupta peste 1000 de persoane. "In perioada mai-septembrie ne confruntam cu o supra ad-resabilitate, majoritatea cererilor fiind facute pentru ambulatoriu", a declarat Vasile Petrisor, managerul unitatii sanitare. Daca din experienta anilor trecuti reprezentantii institutiei spun ca s-a facut cu greu fata solicitarilor, cand au fost prezenti la Eforie aproximativ 800 de turisti, vara aceasta va fi o situatie de trei ori mai critica, avand in vedere ca sunt asteptati 3000 de turisti straini. Un loc la Spitalul Clinic poate fi rezervat abia dupa luna septembrie, rezervarile fiind facute cu trei, patru luni inainte. "Se pot face internari mai devreme in cazul in care comisia apreciaza ca este vorba de o urgenta. In urma consultatiilor se stabileste cat poate sta la rand bolnavul", a adaugat Vasile Petrisor. Durata unui sejur este de doua saptamani, din care 12 zile efective de tratament. Reprezentantii unitatii saniare recunosc ca au mult mai putine locuri decat cerintele pietei si o aparatura invechita. Pentru imbunatatirea conditiilor, urmeaza ca Spitalul Clinic sa fie supus unui program major de reabilitare pentru care este necesara suma de 10 milioane euro. "Pentru renovare este nevoie de timp, o schimbare totala neputand fi facuta in cateva luni", a concluzionat Vasile Petrisor.

Consecinte
>> Acte necesare

Persoanele care doresc sa urmeze un tratament la Spitalul Clinic de Recuperare, Medicina Fizica si Balneologie din Eforie Nord trebuie sa prezinte o trimitere de la medicul de familie si un ordin de plata care sa dovedeasca faptul ca a contribuit la darile lunare catre stat, pentru asigurarea de sanatate. Cu toate ca asteapta luni la rand sa prinda un loc persoanele care nu obtin decontarea de la Casa Nationala de Asigurari trebuie sa achite sume frumusele pentru a fi trata cu tehnologii vechi de 50 de ani. Pentru o saptamana de tratament la ambulatoriu, pacientii trebuie sa achite suma de 70 euro.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.