Doi fosti directori de spital, doctorii Dan Serban si Sorin Simion, au castigat luni procesul intentat ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu (foto). Haosul generat de Nicolaescu in multe spitale prin numiri si demiteri repetate, fara o evaluare obi
Doi fosti directori de spital, doctorii Dan Serban si Sorin Simion, au castigat luni procesul intentat ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu (foto). Haosul generat de Nicolaescu in multe spitale prin numiri si demiteri repetate, fara o evaluare obiectiva a activitatii manageriale, isi arata roadele acum. Mai mult, toate fostele conduceri ale spitalelor din Romania ar putea reveni din cauza anularii unei decizii ministeriale de instanta.
Fostul director al Spitalului Clinic de Urgenta Sf. Pantelimon, doctorul Dan serban, a condus interimar spitalul timp de aproape sase luni. Insa acelasi ministru al Sanatatii a maturat dintr-un condei toate consiliile de administratie si managerii spitalelelor aparent doar pe influente politice.
"Luni am castigat procesul contra demiterii mele. S-au anulat ordinele 576/2006 si 369/2006. Primul este un ordin general prin care erau demise nelegal toate consiliile de administratie ale spitalelor. Cel de-al doilea se refera la inlocuirea mea cu stefan Bogdan, actualul secretar de stat in M.S. Eu eram numit pe o perioada determinata, pana pe 30 iunie. a.c. Am fost demis in mai", ne-a declarat Dan serban. Acelasi castig de cauza la Curtea Suprema de Justitie l-a avut si conf. Sorin Simion, fostul director al Spitalului Colentina. "Hotararea este definitiva si irevocabila. Ministrul Nicolaescu trebuie sa ma repuna in functie. Am fost destituit ilegal. Daca va refuza, voi inainta procedura penala pentru abuz in forma continuata", a spus Sorin Simion. Acesta este hotarat sa-i ceara lui Nicolaescu inclusiv daune morale si materiale, in valoare de un miliard de lei. Ministrul Sanatatii a declarat ca cei "doi nu pot reveni intr-o functie care nu mai exista".
In prezent, 39 de spitale dintr-un total de 416 sunt fara manageri. Rotatia ametitoare a cadrelor in spitalele unde exista conduceri dovedeste esecul reformei sanitare. De exemplu, fostul director al Spitalului "Sf. Pantelimon", stefan Bogdan, a lasat locul sau directorului medical al unitatii, Monica Boier, preferand functia de secretar de stat.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.