Administratia Mittal Steel Galati cere in instanta aproximativ 3,4 milioane de dolari sindicatului Solidaritatea, drept despagubiri pentru pagubele care ar fi fost inregistrate in timpul celor trei zile de greva generala din luna aprilie, transmite M
Administratia Mittal Steel Galati cere in instanta aproximativ 3,4 milioane de dolari sindicatului Solidaritatea, drept despagubiri pentru pagubele care ar fi fost inregistrate in timpul celor trei zile de greva generala din luna aprilie, transmite Mediafax.
Un numar de 572 de angajati, reprezentand comitetul de organizare a grevei, au fost citati in aceasta cauza, urmand sa fie trasi la raspundere in cazul in care instanta va decide ca solicitarea patronatului este intemeiata. "Administratia Mittal Steel Galati a cerut in instanta sa i se acorde 3,345 milioane de dolari pentru pagube suferite in timpul grevei. Solicitarea este facuta in cadrul dosarului prin care se contesta legalitatea grevei, introdus la doua zile de la inceperea protestelor", a declarat, ieri, Gheorghe Tiber, liderul Sindicatului Solidaritatea. Conform datelor prezentate instantei de conducerea Mittal Steel Galati, cele mai mari pierderi de productie au fost la Uzina Cocso-Chimica (1.388.702 dolari), Uzina Laminate Plate (971.808 dolari), Laminorul de Tabla Groasa 2 (696.768 de dolari) si furnale (286.500 de dolari). "Este o actiune de intimidare sindicala, astfel incat sa nu mai cuteze cineva pe viitor sa declanseze vreo greva", a declarat Tiber. Reprezentantii Mittal Steel Galati au cerut ca daunele sa fie imputate conducerii Sindicatului Solidaritatea, dar Tribunalul Galati a decis ca responsabil ar trebui sa fie comitetul de greva. In aceste conditii, s-a dispus citarea celor 572 de membri ai comitetului de greva prin serviciul de personal al Mittal Steel Galati, urmand ca acestia sa se prezinte la urmatorul termen al procesului, stabilit pentru 22 iunie.
In 20 aprilie, administratia contesta in instanta legalitatea grevei generale declansate de Solidaritatea in 18 aprilie. De remarcat, pe toata durata grevei, reprezentantii combinatului au sustinut ca activitatea de productie s-a desfasurat normal. Intre reprezentantii Mittal Steel Galati si Solidaritatea sunt in desfasurare mai multe procese civile sau actiuni penale. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.