>> Comitetul Executiv al FRF a oficializat decizia TAS in privinta litigiului dintre FCU Politehnica Timisoara & Invest SA si SC FC Politehnica Timisoara SA. Echipa patronata de Marian Iancu trebuie sa plateasca 288.367 euro despagubiri clubului
>> Comitetul Executiv al FRF a oficializat decizia TAS in privinta litigiului dintre FCU Politehnica Timisoara & Invest SA si SC FC Politehnica Timisoara SA. Echipa patronata de Marian Iancu trebuie sa plateasca 288.367 euro despagubiri clubului patronat de Claudio Zambon si trebuie sa-si schimbe numele.

>> Ceahlaul Piatra Neamt va continua si in sezonul viitor sa evolueze in prima liga.
>> Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, a precizat ca, din punctul lui de vedere, palmaresul se afla la Universitatea Politehnica din Timisoara, iar in opinia juristului FRF, Iustin stefan, istoricul se afla la ASFC Politehnica Timisoara.
comitetul executiv al frf a pus in aplicarea decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, iar FCU Politehnica Timisoara & Invest SA trebuie sa-si schimbe denumirea si sa plateasca 288.367 euro celor de la SC FC Politehnica Timisoara SA pentru folosirea abuziva a numelui. Echipa patronata de Marian Iancu se va numi cel mai probabil stiinta Politehnica 1921 Timisoara, denumire acceptata si de fanii alb-violeti. Banatenii au la dispozitie 15 zile sa plateasca daunele, in caz contrar fiind sanctionati cu o noua amenda de 200.000 de lei, pe care trebuie sa o achite alaturi de suma initiala in decurs de 10 zile. Daca "violetii" vor refuza in continuare sa plateasca atunci vor fi penalizati cu 9 puncte, iar dupa cinci zile dezafiliati de la FRF.
Italianul Claudio Zambon s-a aratat nemultumit de modul in care a inteles CEx sa puna in aplicare decizia TAS. "Asteptam sa primim o instiintare oficiala din partea FRF dupa care ne vom adresa din nou celor de la FIFA pentru a ne spune daca decizia a fost pusa corect in aplicare. Din punctul meu de vedere, aceasta este nula pentru ca la sedinta CEx a participat si Gheorghe Chivorchian, care este presedintele echipei lui Iancu. Noi de ce nu am fost chemati la sedinta daca el a fost prezent? Nu conteaza ca este reprezentantul echipelor din Liga a II-a in CEx. El trebuia schimbat de cand a plecat de la Bacau", a precizat Zambon.
In ceea ce priveste mentinerea in prima liga a Ceahlaului Piatra Neamt, presedintele Comisiei de licentiere, Viorel Duru, a precizat ca acest lucru este posibil pentru ca Delta Tulcea, echipa ce s-a clasat pe primul loc in prima serie a Ligii a II-a, nu a indeplinit cele cinci criterii cerute de regulament. "Au existat doua perioade de acordare a licentelor, pentru sezonul viitor, intre 31 martie si 31 mai pentru cele 18 echipe din Liga I, intre 31 martie si 15 iunie pentru primele formatii din esalonul secund. Initial s-au luat in calcul primele cinci clasate in fiecare serie a Ligii a II-a dupa tur, iar Delta Tulcea nu se afla printre acestea. Tulcenii nu si-au exprimat nici dupa aceea dorinta de a depune un dosar de obtinere a licentei de Liga I. Astfel, in conformitate cu regulamentul in vigoare, locul revine primei echipe retrogradate din Liga I, Ceahlaul Piatra Neamt", a precizat Duru.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.