Presedintele FRF, Mircea Sandu, vrea ca delegarile arbitrilor in sezonul urmator sa treaca din mana Comisiei Centrale a Arbitrilor in cea a directorului general Ionut Lupescu.
Seful Federatiei considera ca a venit momentul sa renunte la solutia
Presedintele FRF, Mircea Sandu, vrea ca delegarile arbitrilor in sezonul urmator sa treaca din mana Comisiei Centrale a Arbitrilor in cea a directorului general Ionut Lupescu.
Seful Federatiei considera ca a venit momentul sa renunte la solutia in care delegarile arbitrilor erau facute de Comisia de specialitate, condusa de obicei de un fost arbitru, si crede ca directorul tehnic Ionut Lupescu este pregatit sa isi asume aceasta sarcina. "Lupescu are termen de gandire pana pe 25 iunie. Vrem sa incercam modelul de la UEFA, unde delegarea arbitrilor este facuta de o persoana din afara arbitrajului. Lupescu lucreaza deja de mai bine de un an in cadrul federatiei si cred ca are experienta si verticalitatea necesare unei astfel de indatoriri", a declarat ieri Mircea Sandu. "Sistemul cu fosti arbitri nu mi se mai pare bun, pentru ca, oricat am incerca sa ignoram situatia, tot vor plana suspiciuni asupra delegarilor pe care le fac acestia. Lupescu este deasupra oricaror banuieli", completeaza Adalbert Kassai, secretarul general al forului roman de fotbal.
Anuntarea lui Ionut Lupescu la timona repartizarii arbitrilor la meciuri i-a adus acestuia tot felul de reactii. "Am primit deja multe semnale conform carora ar fi mai bine sa nu ma bag. De curand mi-au fost adresate doua mesaje electronice anonime in care se vorbea de arbitri "pilosi". Eu vreau insa dovezi, vreau sa stiu clar cine face acuzatiile", spune Lupescu, care are si cateva conditii pentru a prelua postul: "Vreau sa mergem pe mana arbitrilor tineri, doresc sa umblu la corpul de observatori pentru ca acolo sunt unele probleme iar arbitrii sa fie mai bine platiti decat in prezent".
Pentru seful Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, trecerea delegarilor in sarcina fostului international nu pica deloc bine. "Desi s-a spus eronat ca as accepta decizia fiindca as vrea sa-l bag in belea pe Lupescu, pentru comisie este o palma daca s-ar hotari ca altcineva sa faca delegarile", a declarat Gheorghe Constantin.

>> Baremul arbitrilor urmeaza sa creasca in viitorul sezon. Astfel un arbitru de centru va incasa 1000 de euro de meci, in timp ce un asistent va lua 600 de euro.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.