Un consilier al lui Jacques Chirac a negat, ieri, ca fostul presedinte francez a primit o citatie de la judecatorii care investigheaza o posibila campanie calomnioasa la adresa lui Nicolas Sarkozy, actualul sef de stat, relateaza Reuters, preluat de
Un consilier al lui Jacques Chirac a negat, ieri, ca fostul presedinte francez a primit o citatie de la judecatorii care investigheaza o posibila campanie calomnioasa la adresa lui Nicolas Sarkozy, actualul sef de stat, relateaza Reuters, preluat de Mediafax.

Saptamanalul Le Canard Enchaine a anuntat, ieri, ca magistratii Jean-Marie d'Huy si Henri Pons l-au sunat pe fostul sef de stat pentru a discuta despre cazul Clearstream la 18 iunie, la doua zile dupa ce acesta isi va pierde imunitatea prezidentiala.

"Presedintele Chirac nu a primit nici o citatie", a declarat un purtator de cuvant al lui Chirac.

Avocatul fostului presedinte, Jean Veil, a declarat ca a vorbit cu unul dintre consilierii lui Chirac, care i-a dat asigurari ca acesta nu a fost contactat nici de d′Huy si nici de Pons, in legatura cu acest caz. Veil a refuzat sa comenteze, afirmand ca Chirac tocmai s-a intors dintr-o vacanta in strainatate. Chiar daca nu a fost trimisa nici o notificare oficiala in cazul Clearstream, d'Huy si Pons ar fi putut lua decizia de a-l suna pe Chirac fara a face publica initiativa pana cand acesta isi va pierde imunitatea.

Afacerea Clearstream a inceput cu o serie de scrisori anonime care sustineau ca Sarkozy si mai multi politicieni de dreapta sau de stanga detin conturi in aceasta banca din Luxemburg. Lista s-a dovedit a fi falsa si a generat o ancheta pentru identificarea persoanelor care au incercat sa ii discretiteze pe Sarkozy si ceilalti politicieni.

Chirac a fost implicat in acest caz din cauza unor notite ale generalului in rezerva Philippe Rondot, fost spion desemnat de ministrul de Externe din perioada respectiva, Dominique de Villepin, sa investigheze lista de conturi Clearstream.

Notele, confiscate de doi judecatori care investigau cazul, sugereaza ca Chirac i-a cerut lui Villepin ca Rondot sa cerceteze aceasta lista de conturi. Biroul de presa al Chirac a negat anul trecut ca presedintia l-ar fi contactat pe Rondot.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.