Transferul terenului pentru construirea fabricii Nokia a fost aprobat in Camera Deputatilor.

Deputatii au dat unda verde investitiei Nokia la Cluj. Camera Deputatilor a aprobat marti ordonanta de urgenta prin care Ministerul Educatie
Transferul terenului pentru construirea fabricii Nokia a fost aprobat in Camera Deputatilor.

Deputatii au dat unda verde investitiei Nokia la Cluj. Camera Deputatilor a aprobat marti ordonanta de urgenta prin care Ministerul Educatiei cedeaza Consiliului Judetean Cluj un teren in scopul construirii unei fabrici de telefoane mobile de catre concernul Nokia, informeaza hotnews.ro. Ordonanta de urgenta fusese blocata in urma cu o saptamina de catre deputatul Valeriu Tabara, care s-a opus la transferul terenului.

Deputatii au votat proiectul de lege privind aprobarea OUG cu 207 voturi pentru si doar 6 impotriva. Opozantii investitiei au fost democratul Liviu Sarbu, fost PSD, trei independenti si doi reprezentanti ai minoritatilor. Ordonanta de urgenta a fost deja votata de Senat, iar Camera Deputatilor este forul decizional in acest caz.

Investitia companiei finlandeze Nokia la Cluj este estimata la 200 de milioane de euro si va aduce 15.000 de locuri de munca. Concernul intentioneaza sa construiasca in acest an o fabrica de telefoane mobile si un centru de cercetare la Cluj-Napoca.

Ordonanta de urgenta a fost blocata in Parlament timp de o saptamina din cauza pozitiei deputatului PD Valeriu Tabara, care s-a opus ca terenul sa fie transferat de la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara. Tabara a indus ideea ca respectivul proiect trebuie respins si a votat impotriva, uzind de sprijinul altor deputati. Grupul parlamentar al PD a reactionat prompt la votul lui Valeriu Tabara de saptamina trecuta, sustinind ca acesta a dat un vot personal si nu s-a consultat cu cei de la conducerea partidului. Deputatul PD Daniel Buda declara atunci pentru hotnews.ro ca partidul l-a sanctionat pe Valeriu Tabara cu un avertisment public.

Primul telefon Nokia produs in Romania, pe www.cotidianul.ro/select


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.