Independenta actualei provincii sarbe Kosovo reprezinta "singura rezolvare posibila" a acestei probleme, a afirmat marti emisarul ONU Martti Ahtisaari, intr-o interventie in fata Comisiei pentru afaceri externe din Camera Deputatilor de la Roma, info
Independenta actualei provincii sarbe Kosovo reprezinta "singura rezolvare posibila" a acestei probleme, a afirmat marti emisarul ONU Martti Ahtisaari, intr-o interventie in fata Comisiei pentru afaceri externe din Camera Deputatilor de la Roma, informeaza Rompres.
"Nu vad o alta rezolvare decat independenta Kosovo. A sugera continuarea negocierilor nu va conduce la nici o solutionare a problemei", a mentionat Ahtisaari. El a apreciat ca "a venit momentul pentru ca Natiunile Unite sa preseze in favoarea unei solutii rapide, pentru ca trebuie sa alegem intre un proces ordonat, in cadrul Consiliului de Securitate al ONU, si un altul dezordonat, in afara acestui cadru". Ahtisaari a facut astfel aluzie la vointa afisata de SUA de a recunoaste, chiar si unilateral, independenta Kosovo, respinsa vehement de Serbia, cu sprijinul aliatului sau, Rusia.
Albin Kurti, liderul miscarii albaneze "Autodeterminarea", se teme ca planul ONU va conferi SUA si UE dreptul de a se implica in problemele interne ale provinciei Kosovo si cere organizarea unui referendum privind viitorul statut al acesteia, relateaza The New York Times in editia electronica. (G.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.