Angajatii Minmetal cer demararea negocierilor pentru contractul colectiv de munca
Ei se plang ca nu si-au mai primit bonurile de masa de mai bine de o luna
Declinul financiar al societatii a fost provocat de unul dintre cele mai grave accid
Angajatii Minmetal cer demararea negocierilor pentru contractul colectiv de munca
Ei se plang ca nu si-au mai primit bonurile de masa de mai bine de o luna
Declinul financiar al societatii a fost provocat de unul dintre cele mai grave accidente de munca din port
peste 100 de angajati ai societatii "Minmetal", din Portul Constanta, au efectuat, ieri dimineata, un protest spontan care a avut ca tinta negocierea contractului colectiv de munca. Liderul de sindicat din cadrul societatii, sustine ca aceste actiuni de protest au fost demarate de muncitorii din tura de noapte si au fost continuate de cei care trebuiau sa intre in schimbul de dimineata.
Unul dintre motivele pentru care angajatii firmei au incetat lucrul este faptul ca de o perioada considerabila de timp se intarzie inceperea negocierilor pentru contractul colectiv de munca la nivel de ramura. Mai mult de atat, printre revendicarile sindicalistilor se mai afla si acordarea drepturilor salariale la nivel de unitate si acordarea sporurilor in functie de grupa de munca, avand in vedere ca multi dintre acestia lucreaza in medii incadrate la clase speciale de munca. Muncitorii adunati in fata sediului firmei s-au plans si de faptul ca, de mai bine de o luna, societatea nu le-a mai acordat tichetele de masa. Pentru rezolvarea acestui litigiu pe cale amiabila a fost stabilita o intalnire intre liderii de sindicat si conducerea societatii. Daca nu se va gasi o solutie, muncitorii spun ca in cel mai scurt timp vor intra in greva generala.
Pierderi considerabile
Reprezentantii societatii spun ca o mare parte dintre probele actuale sunt o urmare a accidentului ce a avut loc in urma cu mai bine cu un an in dana 64, soldat cu moartea a sase persoane. Pe langa pierderile umane, a fost nevoie de mai bine de cinci saptamani de munca pentru ca echipele de muncitori ale firmelor care au efectuat operatiunea de ranfluare, sa poata elibera acvatoriul portuar de resturile dezastrului. Pe aceasta perioada, firma a inregistrat pierderi de zeci de miliarde de lei vechi, iar declinul financiar nu a mai putut fi evitat.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.