Serviciile de salubritate vor fi conform standardelor europene
Vor avea loc intalniri intre autoritati si locuitorii orasului.
in medgidia se va demara proiectul Phare 2004 "Reabilitarea sistemelor municipale existente de colectare si trans
Serviciile de salubritate vor fi conform standardelor europene
Vor avea loc intalniri intre autoritati si locuitorii orasului.
in medgidia se va demara proiectul Phare 2004 "Reabilitarea sistemelor municipale existente de colectare si transport deseuri". Prin aceasta actiune se doreste reabilitarea si modernizarea infrastructurii de colectare si transport al deseurilor municipale. Finantarea actiunii se va face prin programul Phare 2004 Coeziune Economica si Sociala si prin fonduri de la bugetul local. La finalul proiectului locuitorii Medgidiei vor avea parte de servicii de salubritate conform standardelor de management al deseurilor. Intr-o prima etapa se vor proiecta platforme de colectare, urmand ca apoi sa se achizitioneze utilaje si echipamente noi.
Conform primarului Dumitru Moinescu, in municipiul Medgidia vor fi amplasate 40 de platforme de colectare selectiva, iar in satele Remus Opreanu si Valea Dacilor cate una. Punctele de colectare vor fi dotate cu containere pentru deseuri amestecate, dar si pentru patru tipuri de deseuri reciclabile, si anume hartie, sticla, plastic, metal.
Tot in aceasta perioada va fi demarata o campanie de informare a populatiei cu privire la principiile de colectare selectiva a deseurilor si beneficiile proiectului. Vor fi impartite pliante si se vor organiza intalniri cu locuitorii orasului, in cadrul carora li se va explica modul de utilizare a noilor pubele si a platformelor. Prin acest proiect se vor atinge standardele europene in domeniul salubritatii, ceea ce inseamna un plus pentru imaginea Medgidiei.
Serviciile sociale, prioritare
Serviciul public de asistenta sociala din Medgidia asigura servicii pentru persoanele care nu sunt capabile sa se descurce singure din cauza unor afectiuni fizice sau psihice. Se ofera servicii de asistenta temporara sau permanenta la domiciliu, sprijin in gospodarie pentru varstnici, servicii in cadrul Clubului Pensionarilor. Este asigurat sprijinul financiar pentru interventii chirurgicale, tratamente sau inmormantari pentru cei cu situatii precare. De curand s-a propus acordarea sprijinului pentru racordarea la retelele de gaze pentru persoanele fara venituri.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.