Pe adresa federatiei noastre de handbal a sosit o adresa de la forurile international si european prin care se aducea la cunostinta modul de desfasurare a tragerii la sorti a grupelor turneului final al Mondialelor feminine ce vor fi gazduite in dece
Pe adresa federatiei noastre de handbal a sosit o adresa de la forurile international si european prin care se aducea la cunostinta modul de desfasurare a tragerii la sorti a grupelor turneului final al Mondialelor feminine ce vor fi gazduite in decembrie de Franta. Secretarul general al EHF, Michael Wiederer, a precizat ca, dupa disputarea meciurilor de baraj din Europa, vicecampioana mondiala Romania a fost desemnata cap de serie, alaturi de echipele Rusiei, campioana lumii in 2005, Norvegiei, laureata intrecerii continentale de anul trecut, Frantei, organizatoarea CM 2008, Germaniei si Ungariei. Interesant este faptul ca ultimele doua formatii au ocupat locurile 4 si 5 la CE, dar n-au fost pe pozitii fruntase la Mondialele de la Sankt Petersburg, ca de exemplu Coreea de Sud. In a doua urna vor fi introduse numele Croatiei-locul 5 la CE, Braziliei-locul 1 din America, Coreei de Sud-aceeasi pozitie in Asia, Poloniei-locul 6 CE, Spaniei-locul 7 CE si Austriei-locul 8 CE. Din a treia grupa vor face parte Ucraina-9 CE, Macedonia-10 CE, Angola-1 Africa, China-2 Asia, Japonia-3 Asia, Argentina-2 America. Ultima grupa va fi alcatuita din Tunisia-2 Africa, Congo-3 Africa, Republica Dominicana-3 America, Kazahstan-4 Asia, Paraguay-4 America si Australia-1 Oceania. Nu s-au calificat campioana olimpica Danemarca, Serbia, Slovenia, Suedia si Olanda. Cum se poate observa, s-a tinut cont indeosebi de rezultatele de la Europene. La tragerea la sorti din ziua de 20 iunie de la Paris vor fi extrase mai intai din urna echipele repartizate in a patra grupa valorica, apoi cele din a treia si a doua. Inaintea ultimei extrageri, tara organizatoare, Franta, va avea privilegiul sa aleaga in ce grupa doreste sa evolueze, dupa care vor fi scoase celelalte formatii din prima urna valorica. La final vom cunoaste componentele celor sase grupe in care vor evolua, de la 2 decembrie, cate patru formatii. Primele doua clasate din fiecare grupa vor continua intrecerea pentru medalii in alte doua grupe de sase echipe, iar cele de pe urmatoarele pozitii vor lupta pentru locurile 13-24. Se va juca apoi in crucis in semifinale, invingatoarele urmand sa-si dispute trofeul pus in joc.
Antrenorul Lucian Rasnita va fi inlocuit
Indiferent de rezultatul celui de-al doilea meci de baraj cu Suedia pentru accederea la Europenele masculine de anul viitor, antrenorul Lucian Rasnita (foto) va fi demis. Oricum, contractul sau expira dupa disputarea acestei partide, a precizat presedintele Cristian Gatu, la o intalnire cu jurnalistii prezenti la primul joc de la Karlskrona. El si-a manifestat, totusi, speranta ca jucatorii nostri vor invinge duminica la Constanta la cateva goluri diferenta, compensand intrucatva evolutia si atitudinea de la partida anterioara. Comisia Tehnica a federatiei, al carei presedinte este Cornel Otelea, iar vicepresedinte Bogdan Macovei, mai are in componenta sapte membri, ei urmand sa analizeze cu atentie cele doua meciuri si sa ia apoi o decizie privind viitoarea conducere tehnica a nationalei masculine. Decizia va trebui ratificata apoi de presedintele Gatu, care a declarat ca va asculta cu atentie programul prezentat de noii antrenori si le va propune sa primeasca banii doar in functie de realizarea obiectivului-calificarea la un turneu final, unde Romania nu a mai ajuns din 1996.
La orizont - doua competitii europene
Loturile nationale de cadete si de juniori se afla in fata unor examene importante, ele urmand sa participe la Campionatele Europene, programate in perioada 29 iunie-3 iulie, la Bratislava, fetele si 3-7 iulie la Goteborg, baietii. Dupa cum ne-a spus antrenorul federal Remus Draganescu, cadetele vor evolua intr-o grupa cu Cehia, Ucraina si Spania, cea mai puternica adversara fiind prima formatie. Handbalistele antrenate de Victor Dabuleanu si Florica Gallovits, aflate zilele astea in pregatiri la Sfantu Gheorghe, vor sustine doua jocuri amicale cu Bulgaria si apoi cu Muntenegru, la Deva. Baietii lui Otto Heel, Stefan Orban si Danut Vieru au fost intr-un prim cantonament de 10 zile la Forban, dupa care s-au mutat la Sighisoara, iar la 21 iunie vor pleca spre localitatea Serrres, de langa Salonic, pentru antrenamente si 2-3 jocuri cu Grecia, vor reveni la Sighisoara, iar inaintea plecarii spre Suedia vor intalni Ungaria la Bekecsaba. Noul antrenor federal de juniori, exinternationalul Robert Licu, ne-a precizat ca echipa noastra a fost repartizata in grupa B a CE, alaturi de Spania, Belgia si Finlanda. Rezultatul pe care-l va obtine la final va oglindi in buna masura saltul valoric asteptat al acestei generatii pregatite de ceva timp la Centrul National de Excelenta de la Sighisoara si va trebui confirmat la viitoarea editie a Europenelor de anul viitor din tara noastra.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.