Purtatorul de cuvant al Presedintiei, Valeriu Turcan, a declarat, marti, pentru Mediafax, ca exista semnale ca unii politicieni doresc sa foloseasca TVR in scopuri politice, "desi au promis in campanie depolitizarea institutiei". El a explicat ca ges
Purtatorul de cuvant al Presedintiei, Valeriu Turcan, a declarat, marti, pentru Mediafax, ca exista semnale ca unii politicieni doresc sa foloseasca TVR in scopuri politice, "desi au promis in campanie depolitizarea institutiei". El a explicat ca gestul presedintelui Traian Basescu de a desemna un reprezentant din partea Presedintiei in Consiliul de Administratie al TVR este motivat "de lipsa evidenta de dorinta din partea majoritatii partidelor, cu doua exceptii, de a adopta o lege noua, care sa asigure depolitizarea televiziunii publice". Presedintele Traian Basescu il propune pe Catalin Avramescu pentru postul de titular in CA al TVR, propunerea fiind trimisa, marti, Parlamentului.
Turcan a adaugat ca presedintele a ales un reprezentant al societatii civile, data fiind necesitatea vegherii la respectarea interesului public la TVR.
Purtatorul de cuvant a precizat ca s-a avut in vedere, de asemenea, asigurarea independentei editoriale, asigurarea echidistantei, cheltuirea corecta a banilor publici si "protejarea TVR de incercarile politicienilor de a-si subordona serviciul public de televiziune".
"Exista semnale ca unii politicieni doresc sa foloseasca TVR in scopuri politice, desi au promis in campanie depolitizarea institutiei", a spus Turcan, fara a mentiona la ce politicieni se refera.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.